detalji iz izgorjelog skladišta u mostaru

Čuvar 'Slavonije DI' ubio Roma koji je krao sirovine, a onda zapalio i objekat da sakrije zločin

Hronika 20.06.17, 14:41h

Čuvar 'Slavonije DI' ubio Roma koji je krao sirovine, a onda zapalio i objekat da sakrije zločin
Ne zna se ko je V. T. angažovao da čuva objekat, ali se zna da je u objektu stražarila i u dnevnim i u noćnim terminima po jedna osoba

 

Čuvar objekta nekadašnje Slavonije DI u Mostaru, V. T. (1958) hicem iz pištolja u nedjelju malo iza podneva usmrtio je kradljivca sekundarnih sirovina I. A. (1992) koji je s tom namjerom došao u ovaj objekat. Potom je zapalio zavjesu u objektu i izazvao požar u kojemu su tijelo usmrćenog i kompletna unutrašnjost objekta izgorjeli. Stradali je bio osoba romske nacionalnosti i živio je od prikupljanja sekundarnih sirovina. Kobnog dana uputio se s rođakom ka Bulevaru narodne revolucije gdje su parkirali automobil i dalje gradom nastavili tražiti objekte u kojima se nalaze tražene sirovine. Put ih je odveo do naselja Rudnik gdje se nalazi objekat Slavonije DI.

 

Nakon što su shvatili da je objekat napušten, Romi su otišli do obližnjeg kafića u kojemu se u tom trenutku nalazio V. T. Nakon što su uvidjeli da nakon izvjesnog vremena V. T. više ne sjedi na mjestu na kojemu su ga zatekli, smatrajući da se udaljio od objekta, kroz razbijeno staklo ušli su u objekat s namjerom da otuđe stvari- piše Oslobodjenje.

 

Tamo su naišli na V. T. koji je odmah ispalio jedan hitac kao upozorenje, a potom se pokušao sukobiti s kradljivcima. S. N. je uspio izaći iz objekta, dok je I. A. ostao unutra. Nakon naguravanja, V. T. je ispalio smrtonosni hitac u I. A, čemu je svjedočio S. N. koji je s lica mjesta pobjegao u strahu da i njega ne zadesi ista sudbina. V. T. je potom zapalio zavjesu u objektu s ciljem prikrivanja zločina, te se udaljio s lica mjesta.

 

- Uokvirili smo sve bitne procesne radnje odnosno obdukcije koja nam je dala dosta informacija, dok ćemo uskoro uzeti i uzorke radi DNK analize, obzirom da moramo potvrditi stopostotnu pripadnost određenoj osobi iako mi već znamo prema ostalim elementima da se radi o I. A, rekao je načelnik Odjela općeg kriminaliteta u Sektoru kriminalističke policije Draženko Miletić.

 

Pištolj kojim je djelo izvršeno nije bio registrovan. Ne zna se ko je V. T. angažovao da čuva objekat, ali se zna da je u objektu stražarila i u dnevnim i u noćnim terminima po jedna osoba. V. T. je inače bivši uposlenik nekadašnje Slavonije DI.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI