napeto u finskoj

Policija spriječila teroristički napad na crkvu u centru Helsinkija: Terorista još uvijek na slobodi

Hronika 20.06.17, 09:54h

Policija spriječila teroristički napad na crkvu u centru Helsinkija: Terorista još uvijek na slobodi
Policija Helsinkija je navela da je u nedjelju uputila nekoliko jedinica u patrole u blizini crkve Temppeliaukio, koja je poznata turistička lokacija, u pokušaju da na tom području uhvati osumnjičenog

 

Finska policija saopćila je da je u nedjelju pokrenula operaciju povodom prijetnje terorističkim napadom na crkvu u centru Helsinkija- piše Avaz.

 

- Policija je saznala činjenice na osnovu kojih se posumnjalo da se sprema teroristički čin. Prema dobivenoj informaciji, crkva Temppeliaukio je bila meta tog mogućeg čina. Policija je preduzela sve moguće mjere kako bi odgovorila na prijetnju – saopćio je finski Nacionalni istražni biro.

 

Policija Helsinkija je navela da je u nedjelju uputila nekoliko jedinica u patrole u blizini crkve Temppeliaukio, koja je poznata turistička lokacija, u pokušaju da na tom području uhvati osumnjičenog.

 

U saopćenju NBI je objavljeno da je operacija okončana, ali osumnjičeni nije pronađen.

 

Sigurnosna obavještajna služba (Supo) prošle srijede podigla je nivo prijetnje u toj zemlji, nakon saznanja o ozbiljnim projektima i planovima vezanim za terorizam u Finskoj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI