nije lako kad vam to kaže dijete

Djevojčica uvrijedila majku i rekla joj da je debela: Sačekao ju je odgovor života

Lifestyle 19.06.17, 16:10h

Djevojčica uvrijedila majku i rekla joj da je debela: Sačekao ju je odgovor života
Svako je bio dijete i ko zna kakve smo gluposti pravili kao klinci, ali roditelju nikada nije lako kada ga uvrijedi rođeno dijete

 

Djeca k'o djeca, puna su života, trče na sve strane i često ne znaju da razlikuju ispravno od pogrešnog. Tako se jedna mama suočila sa uvredom koju joj je, vjerovatno nehotice, uputila njena kćerka, ali je odreagovala maestralno.

 

Svako je bio dijete i ko zna kakve smo gluposti pravili kao klinci, ali roditelju nikada nije lako kada ga uvrijedi rođeno dijete. To je na svojoj koži osjetila Alison Kimi, prenosi Noizz.

 

Ona je kćerku i sina odvela na bazen, a djevojčica se toliko uznemirila kada je trebalo da krenu natrag kući da je rekla bratu: „Mama je debela”.

 

Kada su došli kući, Kimi je porazgovarala sa kćerkom.

 

– Ja nisam debela. Niko nije debeo. To nije nešto što u stvari možeš da budeš. Ali, imam salo. Zapravo, svi imamo salo, a ono štiti naše mišiće i kosti i tijelu osigurava energiju. Neki ljudi ga imaju više od ostalih, ali to ne određuje ko je kakva osoba – rekla je ona, između ostalog, kćerki.

 


U svom postu na Instagramu uz fotografiju sa kćerkom je dopisala:

 

„Ne dozvoljavam da u mojoj kući ikog vrijeđamo tako što navodimo da je debeo, zato znam da je moja kćerka to kao uvredu čula negdje. Hranimo djecu idejama na svakom ćošku, i svuda mogu da čuju neku novu uvredu za koju nisu ni znali . Naš posao je da naučimo djecu da se izdignu iznad uvreda i da uvijek u glavi imaju naše vaspitanje koje im govori da budu pozitivni i da prihvataju sve onakve kakvi jesu”.

 

(Hayat, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI