nova vatra buknula sinoć

Požar kod Makarske gase vatrogasci i četiri kanadera, stigla i vojska

Hronika 19.06.17, 15:24h

Požar kod Makarske gase vatrogasci i četiri kanadera, stigla i vojska
Na državnoj cesti D 8 koja je od noćas bila zatvorena za saobraćaj između Tučepa i Makarske, od 9 sati prometuje se jednim kolničkim trakom, izvijestila je Policija, dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za saobraćaj

 

Novi šumski požar koji je noćas oko 2,25 sati buknuo na predjelu zvanom Marasi između Tučepa i Makarske i dalje se širi prema planini Biokovo, kao i prema prigradskom naselju Kotišina nedaleko Makarske, vatrogascima na terenu pomažu i četiri kanadera HRZ i PZO-a, uskoro u pomoć stiže i 150 pripadnika Oružanih snaga- javlja N1

 

Na požarište kod Makarske u ponedjeljak je iz kninske kasarne „Kralj Zvonimir“ otišlo 50 pripadnika Oružanih snaga RH iz sastava Protupožarnih Namjenski organiziranih snaga (PP NOS) Hrvatske kopnene vojske (HKoV) OS RH, priopćilo je Ministarstvo obrane RH. U gašenju požara sudjeluju i četiri Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ PZO) OS RH.

 

Odluku da se na požarište u Makarsko primorje upute pripadnici Oružanih snaga donio je ministar obrane Damir Krstičević koji će i osobno doći u Makarsku te se upoznati sa situacijom na terenu i razgovarati s predstavnicima DVD Makarska i drugima . Zbog požara koji se, potpomognut vjetrom, brzo proširio prema moru te zaprijetio stambenim objektima i hotelima, rano jutros evakuirano je više od 800 gostiju hotela Tamaris i Neptun i iz novog hotela Jadran te su do daljnjega smješteni u hotel Alga. Evakuiran je i dio gostiju i njihovih domaćina iz privatnih apartmana.

 

Na državnoj cesti D 8 koja je od noćas bila zatvorena za saobraćaj između Tučepa i Makarske, od 9 sati prometuje se jednim kolničkim trakom, izvijestila je Policija, dok je državna cesta D 512 Makarska – Vrgorac i dalje zatvorena za saobraćaj.

 

U jučerašnjem velikom požaru kod Podgore kao i požaru što je buknuo kod Tučepa niko nije povrijeđen, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina te dodao da je bura oslabila pa očekuje dolazak kanadera. Direktor Bluesun Hotela Tučepi Kruno Šošić rekao je da su gosti evakuirani iz tri tučepska hotela smješteni u hotelu Alga. Turistima je, kaže, pružena potpuna ugostiteljska ponuda, bit će im organiziran dnevni i večernji program u hotelu, a njihov povratak u hotele očekuje se nakom saniranja požarište na zapadnom dijelu Tučepa.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI