Reakcija na '50 000 novih radnih mjesta'

HSP: Novalić neistinama širi lažni optimizam

Front 19.06.17, 08:44h

HSP: Novalić neistinama širi lažni optimizam
Godinama je prosječna plaća u Federaciji BiH oko 830 konvertibilnih maraka i nikako da se povisi

 

Hrvatska stranka prava (HSP) začuđena je izjavama federalnog premijera Fadila Novalića o otvaranju 50 000 novih radnih mjesta, priopćeno je iz te stranke.

 

"Novalić na sve moguće načine, pa i neistinama, širio lažni optimizam o novim upošljavanjima i boljem životu samo što mi to građani nikako da vidimo. To na žalost ne vide niti statistički podaci, jer je godinama prosječna plaća u Federaciji BiH oko 830 konvertibilnih maraka i nikako da se povisi", stoji u priopćenju.

 

Iz HSP-a navode kako čudi i izjava federalne ministrice financija Jelke Milićević da je financijska situacija u Federaciji BiH stabilna.

 

"Ministrica Milićević nije pokazali umješnost u poslu, u dobivanju povoljnijih kreditnih sredstava za investicije i popravku ekonomije, nego se uhvatila postojećih izvora financiranja i abnormalnog administrativnog aparata namećući nove namete i opterećenje na gospodarstvo. Skoro svakodnevnim izmjenama računovodstvenih pravila, tipa uvođenja dnevnih radnih listova ili šihtarica, i oporezivanja toplih obroka, bez ikakvih smislenih ekonomskih teorija, što bi se reklo, 'prelijeva iz šupljeg u prazno'", poručili su iz HSP-a.

 

(FENA/dg)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 

 

 

BLIN
KOMENTARI