nakon zamrzavanja sporazuma između sad i kube

Kritike zvanične Moskve: Trump nas vraća u hladnoratovsku retoriku

Front 18.06.17, 16:51h

Kritike zvanične Moskve: Trump nas vraća u hladnoratovsku retoriku
Zvanična Moskva oštro je kritikovala Trumpu politiku prema Kubi i najavu otkazivanja bilateralnog aranžmana koji je postignut nakon pet decenija američko-kubanskog neprijateljstva


 

Zvanična Moskva oštro je kritikovala američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog najavljenog zamrzavanja ranije dogovornog bilateralnog aranžmana između SAD-a i Kube, javlja Anadolu Agency (AA).

 

"Takvim potezima i verbalnim napadima na kubanske zvaničnike američki predsjednik Trump nas vraća u zaboravljenu retoriku Hladnog rata", navodi se u saopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

 

U saopćenju se također navodi da je jasno da je potreban nastavak diskursa saradnje i deblokade Kube, a da najavljeni Trumpovi potezi mogu donijeti samo željenje na obje strane.

 

Uprkos predizbornim najavama da će raditi na unapređenju američko-ruskih odnosa, američki predsjednik Trump od ulaska u Bijelu kući nije ostvrio pomak u vanjskoj politici prema Moskvi. Prošle sedmice je američki Senat izglasao odluku o uvođenju novih sankcija prema Rusiji.

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI