sve što dame trebaju znati

Prirodan ljetni look je IN: Mali trikovi za velike temperature

ŽENA iN 18.06.17, 15:55h

Prirodan ljetni look je IN: Mali trikovi za velike temperature
Koristite laganu šminku i lice će vam biti zahvalno

 

Sve žene svijeta povezuje jedna zajednička karakteristika - ljubav prema make up-u. Ipak, treba imati na umu da koža mora predahnuti, osobito za vrijeme ljetnih vrućina.

 

Koristite laganu šminku i lice će vam biti zahvalno.

 

Brojimo još sitno do kalendarskog početka ljetnih mjeseci s kojima u paketu dolaze vrućine i pretjerano znojenje. Sama pomisao na tekuće pudere i jaku šminku na plus 30 izaziva stres i glavobolju ljepšeg spola. Žene, opustite se i dozvolite svojoj koži odmor od teške "fasade" preko ljeta!

 

Jednostavno je zamijenite što prirodnijim izgledom pomoću ova tri savjeta.

 

Istaknite oči

 

Uvijene i duge crne trepavice adut su koji ističe gotovo svaka žena na svijetu. Stoga nije neobično što je upravo maskara apsolutni 'must have' naše kozmetičke torbice. Ipak, za razliku od ostatka godine, preko ljeta ipak moramo voditi računa o stalnim ulascima i izlascima iz mora, izležavanju na plaži i pojačanom znojenju. Ljetne vrućine uzrokovat će otapanje ili preslikavanje maskare, a vodootporne će biti prilično teško skidati.

 

Zadnjih nekoliko godina javio se trend ugradnje umjetnih trepavica. Postupak traje otprilike 2 sata, a sastoji se od lijepljenja tankih dlačica na dlaku vaših trepavica. Punoća pogleda je zagarantirana, a nadopunu bi trebalo raditi svaka 3 tjedna. Međutim, ovdje treba biti dosljedan, redovito odlaziti kozmetičarki, što nam je na odmoru zadnja pomisao. Bezbrižno ljenčarenje na moru mogu omogućiti i serumi koji će redovitim nanošenjem pomoći gustoći i brzom rastu vaših trepavica.

 

Jednostavnim i efektivnim načinom omogućit ćete si čaroban treptaj na prirodnoj bazi. Još jedna odlična metoda za istaknuti oči je bojanje trepavica. Tretman je bezbolan, traje oko 20 minuta, a ponuda uključuje paletu boja po izboru, ovisno o nijansi vaših očiju.

 

Nanesite zlatne čestice na obraze

 

Kod svakodnevnog izlaganja suncu koži je potrebno puno vlage. Pobrinite se da u torbi za plažu uvijek imate termalnu vodu. Uz praktično pakiranje u spreju nema nikakav miris, bakteriološki je čista i može se primjenjivati od najranije životne dobi. Ovo je odlično osvježenje osjetljive i suncem iziritirane kože nakon što ste završili s 'prženjem' za taj dan. Takvu osunčanu kožu nije potrebno dodatno uljepšavati pa će za noćni izlazak biti dovoljna tek lagana BB krema.

 

Ono što će svakako istaknuti preplanulu put su sitne svjetlucave čestice na obrazima. Popularnim shimmerom ukrasit ćete lice dajući mu zlaćani odsjaj. Shimmer treba nanijeti samo na obraze, a nikako na površinu cijelog lica. Najljepše izgledaju topli tonovi kao što su boja kože, meda ili karamele, te roskaste i nježne narančaste nijanse. Bitno je da lijepo prianjaju i ne izgledaju umjetno. Bjeloputim ženama će dobro pristajati ivory i ružičaste nijanse, dok će brončani tonovi odlično pristajati tamnijoj puti.

 

Ruževi za usne u jarkim bojama

 

Nezamjenjiv detalj svake ženske torbice svakako je ruž za usne. Bez obzira na kolekciju koju imamo doma, njih zaista nikad nije dosta. Preko zime biramo hladnije tonove koji će se više uklopiti u kišne vremenske prilike i tamnije tonove odjeće. Zato je ljeto razigrano doba kada bez jakog crvenog, narančastog ili rozog ruža ne možete otići na godišnji odmor. Boje na usnama aspolutni su hit morskih mjeseci, a dodatno će istaknuti i vašu preplanulost. Ipak, treba imati na umu da ljetne vrućine pridonose ispucalim i suhim usnama. Za razliku od ostalih dijelova tijela, one ne sadrže lojne žlijezde, stoga nemaju ni zaštitni sloj masnoće.

 

Zato prije nanosa neke cool jarke nijanse stavite malo balzama koji će njegovati vaše usne i ujedno im pružiti potrebnu vlagu. Isprobajte voćni okus balzama poput jagode, breskve ili ananasa kao slasnu podlogu za odlazak na plažu. Prilikom ljetnog shoppinga izaberite ruževe koji u sebi imaju zaštitu od sunca, jer će zaštitni faktor poštedjeti vaše usne od ispucalosti i štetnih UV zraka i omogućiti vam bezbrižno izležavanje na plaži. Dobro raspoloženje i osmijeh na licu zapravo su jedino što trebate ponijeti na ljetovanje. Ostalo su samo mali trikovi pomoću kojih ćete zablistati čak i na visokim temperaturama. 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI