prati je prokletstvo gubitka bližnjih

Mučna ispovijest Eve Ras: Kriva sam za sestrinu smrt!

Showbizz 18.06.17, 12:21h

Mučna ispovijest Eve Ras: Kriva sam za sestrinu smrt!
Poslije toliko decenija odlučila je da napiše knjigu o svojoj sestri

 

Glumicu Evu Ras (77) od rođenja prati prokletstvo gubitka voljenih osoba. Mnogo prije nego što je ostala bez supruga Radomira Stevića Rasa u njegovoj četrdesetoj, a zatim i kćerke Krune, koja je iznenada preminula u 24. godini, umjetnica je pretrpjela gubitak za koji je saznala tek kada je progovorila- prenosi Express

 

Njena sestra blizankinja se rodila mrtva, a Rasova sebe krivi za taj gubitak.

 

- Cijelog života me prate tragedije. Čim sam progovorila i osvijestila se na ovom svijetu, saznala sam da je moja sestra blizankinja umrla u majčinoj utrobi. Kao da to nije bio dovoljan šok za mene, još djevojčicu, nego sam slušala najogavnije stvari. Na primjer: „Kako se ova rodila živa, a ona ne?“ Iz toga sam zaključila da sam ja kriva za njenu smrt. Ta moja sestra je mene voljela i zbog mene je umrla. Kad sam odrasla, dala sam joj ulogu da je ona bila violina dok smo bile sestre u stomaku - kaže Eva.

 

Čitavo njeno djetinjstvo bilo je obilježeno tim nesretnim slučajem.

 

- Nećete vjerovati, kad sam bila mala, stalno sam pričala o njoj i tim trenucima koje smo zajedno provele u majčinoj utrobi. Tada su me smatrali ludačom, a danas je to evidentno da fetusi u utrobi majke imaju uspomene i da se njima tamo dešavaju razne stvari. Imala sam fazu kada sam se pitala da li sam ja ona, pa sam ja umrla tamo, a sad ona živi ovde - kroz suze priča Eva.


 
Poslije toliko decenija odlučila je da napiše knjigu o svojoj sestri.


 
- Biće junakinja mog novog književnog djela. Zvaće se Temura.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI