ODLUČUJUĆI MEČ ZAVRŠIO PORAZOM

Ovo je pljačka, bili smo bolji, vikao je Baho: Austrija zaustavila BiH na putu ka EP u rukometu 2018!

Sport 17.06.17, 22:16h

Ovo je pljačka, bili smo bolji, vikao je Baho: Austrija zaustavila BiH na putu ka EP u rukometu 2018!
Prvo poluvrijeme završeno je neriješeno 17:17, a snage su bile izjednačene i sve do sredine drugog poluvremena, ali onda su Austrijanci, uz pomoć mnogo naših grešaka, u svega nekoliko minuta ostvarili prednost od pet golova, što je bilo dovoljno da vođstvo uspiju zadržati do kraja utakmice

 

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je večeras protiv selekcije Austrije u Beču posljednji kvalifikacioni susret za Evropsko prvenstvo 2018. godine u Hrvatskoj i izgubila rezultatom 34:32. 

 

Mnogo sudijskih odluka o kojima će se još dugo diskutovati, mnogo isključenja bh. rukometaša, mnogo dosuđenih penala za Austrijance, ali i odlična igra naših momaka..., sve je to obilježilo prvo poluvrijeme susreta, uz stresne i srčane komentare Sabahudina Topalbećirevića u direktnom prenosu na Face TV-u.

 

Prvo poluvrijeme završeno je neriješeno 17:17, a snage su bile izjednačene i sve do sredine drugog poluvremena, ali onda su Austrijanci, uz pomoć mnogo naših grešaka, u svega nekoliko minuta ostvarili prednost od pet golova, što je bilo dovoljno da vođstvo uspiju zadržati do kraja utakmice.

 

Tako je propuštena i posljednja prilika da se bh. rukometna reprezentacija, nakon svjetskog, prvi put plasira i na evropsko prvenstvo.    

 

Podsjećamo, u prvom susretu Austrijanaci su početkom novembra prošle godine iznenadili naš tim i slavili u Skenderiji sa 23:22, te im je za plasman na EP bio dovoljan i neriješen rezultat. 

 

U našem timu najefikasniji su bili Marko Panić sa sedam i Mirsad Terzić šest golova, dok su Austrijance do pobjede vodili Bilyk sa osam i Weber sa sedam golova.

 

U drugom susretu Treće grupe Španija je na domaćem terenu savladala Finsku sa 46:16. Sa maksimalnih 12 bodova Španija je osvojila prvo mjesto u grupi, druga je Austrija sa šest, treća BiH sa četiri, dok je Finska četvrta sa dva boda.  

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

******************************************

Gledaj novu domaću igranu TV seriju "TRIP: Ta sjajna putovanja" na DEPO TV!

 

 

BLIN
KOMENTARI