nakon strašnog požara u londonu

Britanska premijerka May 'pobjegla' od ljutih demonstranata, jurili za njenim automobilom

Hronika 17.06.17, 09:04h

Britanska premijerka May 'pobjegla' od ljutih demonstranata, jurili za njenim automobilom
Naime, kako je naveo, dok je odlazila, demonstranti nezadovoljni odgovorom vlade na tragediju, vikali su na nju i jurili za njenim automobilom

 

Nakon sastanka sa ljudima koji žive u blizini nebodera u Londonu, u kojem je najmanje 30 osoba poginulo u požaru ove nedelje, britanska premijerka Theresa May u žurbi je otišla pod jakom policijskom pratnjom, javio je Reutersov fotograf s lica mjesta.

 

Naime, kako je naveo, dok je odlazila, demonstranti nezadovoljni odgovorom vlade na tragediju, vikali su na nju i jurili za njenim automobilom.

 

Kako se navodi, May se sastala sa stanovnicima, žrtvama i opštinskim zvaničnicima koji su pretrpjeli požar kako bi obećala pet miliona funti (5,709,222 eura) pomoći u cilju stambenog zbrinjavanja i pomoći za pristupanje računima u banci.

 

- Mjere podrške koje sam danas najavila služe kao neposredna pomoć ugroženima, neophodna kako bi se pobrinuli za sebe i svoje bližnje. Nastavićemo da razmatramo šta još može da se uradi - saopšteno je iz kancelarije britanske premijerke.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI