FEDERALNI PREMIJER IZNIO DETALJE O USPJESIMA

Fadil Novalić nakon sjednice SDA: Naš cilj je 50.000 novih radnih mjesta do kraja mandata!

Front 16.06.17, 21:25h

Fadil Novalić nakon sjednice SDA: Naš cilj je 50.000 novih radnih mjesta do kraja mandata!
- Akciza je pravo rješenje za brži oporavak i rast ekonomije. Imamo ga i ovako, ali želimo brži rast. To je važno pitanje, naglasio je premijer Novalić

 

Federalni premijer Fadil Novalić večeras je u razgovoru za N1 kazao da je cilj njegove Vlade da do kraja mandata otvori 50.000 radnih mjesta.


On je nakon redovne sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije ispričao detalje o uspjesima koje je, kako je kazao, postigla njegova Vlada u procesu zapošljavanja u ovom bh. entitetu.


''Poznato je da je SDA napravila jedan reformski program i poznato je da je 80 posto tog programa prešlo u reformsku agendu. Ova tematska sjednica Predsjedništva SDA treba dati odgovore na pitanja - šta smo uradili za 26 ili 27 mjeseci i šta trebamo u narednih 15 prioritetno uraditi, i šta su rezultati dosadašnjeg rada, u slovima i brojkama, samo činjenice'', ispričao je Novalić za N1.


Pričao je potom i o konkretnim podacima.


''Mi ne proklizavamo, mi koristimo podatke. Imamo podatke. Konačno smo vidjeli da se u 2016. godini otvorilo 8.500 obrtničkih firmi s najmanje jednim uposlenim. Sve to skupa dalo je rezultat od 30.500 ljudi, znamo po kojim gradovima i firmama. Još samo da ovom društvu damo imena. To je u periodu od dvije godine. Naš cilj je 50.000 u ovom mandatu'', naglasio je on i zaključio:


''Ako ste pratili, ja nisam spominjao akcize. Akcize na gorivo već postoje i one idu u opšte potrošnje budžeta. Ovo o čemu mi govorima su putarine i one su najmanje u regiji. Imamo četvrtinu od hrvatskog i manje od trećine putarina u Srbiji. To se pitanje mora vratiti nazad. Akciza je pravo rješenje za brži oporavak i rast ekonomije. Imamo ga i ovako, ali želimo brži rast. To je važno pitanje'', poentirao je premijer Novalić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI