Razmotrene mogućnosti finansiranja

Ministarstvo kulture i sporta KS će podržati odlazak stonoteniske reprezentacije na EP u Luksemburg

Sport 16.06.17, 14:38h

Ministarstvo kulture i sporta KS će podržati odlazak stonoteniske reprezentacije na EP u Luksemburg
- Želim vam puno uspjeha na predstojećem evropskom takmičenju i zaista ne sumnjam da ćete ostvariti dobar uspjeh, poručio je ministar Kurić

 


Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić primio je danas direktora i generalnog sekretara Stonoteniske reprezentacije BiH Anesa Alića i Suada Pašića, i tom prilikom s njima razgovarao o mogućnostima finansiranja naših najboljih stonotenisera na ekipno evropsko prvenstvo koje se odražava u septembru u Luksemburgu.

 

Ovom prilikom ministar Kurić je najavio kako će resorno ministarstvo podržati odlazak bosanskohercegovačkih stonotenisera na ovo prvenstvo i time nastaviti sa praksom pružanja konkretne podrške našim reprezentativnim selekcijama.

 

"Želim vam puno uspjeha na predstojećem evropskom takmičenju i zaista ne sumnjam da ćete ostvariti dobar uspjeh", poručio je ministar Kurić.  

 

Predstavnici reprezentacije su se zahvalili ministru Kuriću.

 

"Odlazak na ovo prvenstvo za nas je od izuzutnog značaja jer nam se na taj način omogućava da odmjerimo snage sa najboljim stonoteniserima Evrope", istakao je direktor Alić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI