Jonathan Moore prijatno iznenađen

Pohvale načelniku Srebrenice: Puno znači što je Mladen Grujičić podržao obilježavanje 11. jula!

Hronika 16.06.17, 14:20h

Pohvale načelniku Srebrenice: Puno znači što je Mladen Grujičić podržao obilježavanje 11. jula!
- Mislim da nije vrijeme da potenciram na pitanju da prisustvujem komemoraciji, ali u narednom periodu mislim da će se steći uslovi da budem poželjan na komemoraciji, kao što su poželjni predstavnici Bošnjaka na komemoraciji stradanja Srba - rekao je Grujičić

 

Šef Misije OSCE-a u BiH ambasador Jonathan Moore izjavio je danas, nakon razgovora s općinskim zvaničnicima, da puno znači to što je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić dao punu podršku svom zamjeniku i organizatorima za obilježavanje 11. jula, 22. godišnjice genocida u Srebrenici.

 


Moore je istakao je da je važno razgovarati o ekonomskoj budućnosti Srebrenice, mogućim investicijama, statusu različitih projekata i privatnih investicija, kao i međunarodnih projekata.


-Čuo sam da će vrtić biti izgrađen u septembru i želimo da vidimo sve više konkretnih koraka na ekonomskom planu - poručio je Moore nakon sastanka s načelnikom Općine Mladenom Grujičićem i njegovim zamjenikom Nerminom Alivukovićem.


Na sastanku je analizirano urađeno i ono šta treba realizirati u tom gradu, a načelnik Grujičić navodi da je zajednički stav da treba stvarati uvjete da investitori dolaze u Srebrenicu, pokreću svoje proizvodnje i zapošljavaju stanovništvo.


-U tom smjeru smo krenuli, ima pomaka, a vjerovatno će to da se potvrdi i na terenu - smatra Grujičić.


Kada je u pitanju komemoracija 11. jula u Potočarima, potvrdio je da njegovi saradnici imaju njegovu punu podršku.


- Stav majki Srebrenice poštujem i svako ima pravo da kaže ono što misli. Mislim da nije vrijeme da potenciram na pitanju da prisustvujem komemoraciji, ali u narednom periodu mislim da će se steći uslovi da budem poželjan na komemoraciji, kao što su poželjni predstavnici Bošnjaka na komemoraciji stradanja Srba - zaključio je Grujičić.


Jonathan Moore, koji je danas boravio u Srebrenici, završava svoj mandat 1. septembra.

- Nekad smo nailazili na veoma uspješne primjere, a nekad na teške situacije. Nikad nisam očekivao pa ni sad da smo mi došli sve odjednom riješiti, a na kraju krajeva to zavisi od građana BiH - zaključio je Moore.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI