traumatična ispovijest glumice

Zvijezda serije 'Dadilja': Silovali su me pred mužem koji je vezan sve to gledao... Zbog toga sam dobila rak...

Showbizz 15.06.17, 12:00h

Zvijezda serije 'Dadilja': Silovali su me pred mužem koji je vezan sve to gledao... Zbog toga sam dobila rak...
Fran danas ima 59 godina, i kaže da misli da je silovanje povezano sa rakom grlića maternice koji joj je dijagnostikovan 2000. godine

 

Glumica Fran Drescher, najpoznatija po ulozi u sitcomu "Dadilja", progovorila je o traumatičnom događaju iz svoje prošlosti kada je napadnuta i silovana u svom domu.

 


Fran danas ima 59 godina, i kaže da misli da je silovanje povezano sa rakom grlića maternice koji joj je dijagnostikovan 2000. godine- piše Blic.rs.

 

- Godinama sam izbjegavala da se suočim sa svojim bolom i silovanjem. I zbog toga sam završila sa rakom. To se na kraju završilo nekako poetski pošto se tijelo slomilo i razvilo bolest - kazala je ona te otkrila kako se izborila sa traumom.

 

- Poslije toga više nikad nisam bila ista. Ali, šta god da vam se desi, morate nastaviti dalje i pretvoriti bol u neku svrhu, što sam ja uradila.


Fran je 2007. pokrenula neprofitnu organizaciju za prikupljanje novca za borbu protiv raka kod žena.

 

Stravičan napad na Fran desio se 1985. godine, kada su dva naoružana pljačkaša upala u dom koji je dijelila sa tadašnjim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom. Dok je jedan ispreturao njihov dom, drugi je silovao glumicu i njenu prijateljicu koja se tada nalazila u njihovoj kući. Jacobson je za to vrijeme bio vezan i primoran da gleda užasne scene.

 

fran-drescher-peter-jacobson

 

Muškarac koji ju je silovao je uhapšen, a pošto je tada bio na uslovnoj kazni, vraćen je u zatvor gdje služi dvije doživotne kazne.

 

Fran i Peter  razveli su se 1999. godine, pošto je on shvatio da je gej, ali su ostali u prijateljskim odnosima i čak su zajedno glumili u seriji "Sretno razvedeni".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI