Okršaj bivših stranačkih kolega

Ahmetović odgovorio Džaferoviću: Idite na Poljine pa navijajte!

Front 14.06.17, 19:40h

Ahmetović odgovorio Džaferoviću: Idite na Poljine pa navijajte!
Džaferovića je očigledno iznerviralo Ahmetovićevo pitanje, pa mu je u jednom trenutku i ironično aplaudirao, no izazvao je oštar Ahmetovićev komentar

 

Na početku današnje redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, poslanik iz kluba Nezavisni blok Sadik Ahmetović prije rasprave o dnevnom redu, pokušao je skrenuti pažnju Kolegija Doma da novoformirani klub poslanika u kojem su pored njega još poslanici Senad Šepić i Salko Sokolović, još nisu dobili prostorije i da nemaju uvjete za rad.

 

Šefik Džaferović, predsjedavajući Doma pokušao ga je prekinuti uz napomenu, da se pridržava dnevnog reda. Ahmetović je na to uzvratio da nema druge mogućnosti da upozna Kolegij i Dom s ovim problemom, te da je njegovo pravo da postavi to pitanje. No, Džaferovića je očigledno iznerviralo Ahmetovićevo pitanje, pa mu je u jednom trenutku i ironično aplaudirao, no izazvao je oštar Ahmetovićev komentar.

 

- Vi se predsjedavajući ponašate navijački i ne štitite prava poslanika, a trebali biste. Ako se želite ponašati navijački idite na Poljine, pa gore navijajte tamo Vam je šef, a ovdje ste prvi među jednakima. Onda je jedino logično da u dnevni red predložimo Vašu smjenu – rekao je ogorčeno Ahmetović, piše Avaz.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI