Podnio ostavku

Davor Ivo Stier više nije ministar vanjskih poslova Hrvatske

Front 12.06.17, 17:27h

Davor Ivo Stier više nije ministar vanjskih poslova Hrvatske
Kao glavni razlog Stierovog odlaska iz Vlade, hrvatski su mediji proteklih dana navodili njegovo nezadovoljstvo suradnjom između HDZ-a i HNS-a

 

Davor Ivo Stier danas je dao ostavku na dužnost hrvatskog ministra vanjskih i europskih poslova.

 

Ostavku je obznanio na konferenciji za novinare, istaknuvši kako je vrijeme za novu fazu u hrvatskoj vanjskoj politici.

 

- Danas ću pojasniti što znači nova faza. Prije tjedan dana od premijera sam tražio da u ovoj novoj fazi imenuje novu osobu na čelu Ministarstva. Osim stabilnosti, Vladi treba i funkcionalnost. Isto tako je potrebno jačati i demokršćansku opciju u neposrednom kontaktu s građanima, a moja je procjena da to mogu učiniti najbolje kao politički tajnik HDZ-a i kao saborski zastupnik - rekao je Stier.

 

Dodao je kako je od hrvatskog premijera prošli tjedan tražio da imenuje novu osobu na čelu ministarstva, ali je Plenković to odgodio dok se ne vrati iz New Yorka, da se izbjegnu pogrešne interpretacije "o tome da ne podržava HDZ ili Plenkovića".

 

Kao glavni razlog Stierovog odlaska iz Vlade, hrvatski su mediji proteklih dana navodili njegovo nezadovoljstvo suradnjom između HDZ-a i HNS-a, nakon što je HDZ iz vladajuće većine izbacio Most.

 

Stier, koji je bio zagovornik suradnje s Mostom i nakon što je došlo do razlaza, izrazio je žaljenje zbog toga te dodao da se on u stranci zauzimao za nove izbore.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI