Analiza nakon utakmice s Grčkom

Da li je vrijeme da se reprezentacija odseli s Bilinog polja?

Sport 11.06.17, 12:13h

Da li je vrijeme da se reprezentacija odseli s Bilinog polja?
Da situacija bude još gora, možemo očekivati kaznu Evropske nogometne federacije (UEFA) nakon incidenta pred tunelom za svlačionice

 

Izvor: Avaz.ba

 

Teško da je neko od navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine preksinoć mirno zaspao poslije meča sa Grčkom i onih mizernih 0:0.

 

Još teže je svakako selektoru Mehmedu Baždareviću, koji će sigurno i u danima pred nama razmišljati o taktici i analizirati situaciju gdje je pogriješio.

 

Nema potrebe da se i mi sada pretvaramo u selektore i nabrajamo greške koje je napravio Meša sa svojim saradnicima.


Grešaka u taktici je bilo, ali i pored takvih promašaja, morali su Džeko i društvo dobiti ovako slabe Grke - tu oprosta nema.

 

Da li je ubacivanje Kodre u igru umjesto Lulića, ostavljajući Bešića i Medunjanina na klupi, Mešin najveći kiks, bit će tema za neke druge i duge analize.

 

Ova sadašnja analiza je jednostavna - sve je sinoć u Zenici bilo loše.

 

I računica nije dobra - sve dalje smo od plasmana na Svjetsko prvenstvo.

 

Kod smo pognute glave sinoć napuštali Bilino polje, dovoljno je bilo samo da uključimo diktafon i snimimo sva razmišljanja navijača.

 

Iz 1.001 preslušanog glasa navijača, jedna nam je rečenica bila dovoljna za razmišljanje - Da li je vrijeme da se Zmajevi vrate na Koševo!?


Nije Zenica maler-stadion. Na Bilinom polju ostvarili smo i najveće i najdraže pobjede, ali se o ovoj opciji svakako treba razmišljati.

 

Na Koševu nam se Grci ne bi mogli ovako zatvoriti. Na Koševu bi 30.000 grla sigurno izgledali uvjerljivije od 10.000 zeničkih.

 

Ne treba sada krivicu tražiti u navijačima, koji su sinoć bili bolji i grlatiji ispred Bilinog polja kada su palili bengalke, nego u "Zmajevom gnijezdu", ali su i oni zakazali.

 

Tek na momente je bila ratnička atmosfera umjesto pozorišne, koju smo gledali više od 70 minuta.

 

Istina je i da je kraj sezone, istina je i da su noge umorne, ali samo jedinstveni možemo do cilja.

 

U nekoj drugoj prilici, možda ćemo biti pametniji. Ovu smo priliku prokockali bez ispaljenog metka, ako izuzmemo slomljeni zub grčkom reprezentativcu od strane Mešinog saradnika Stephanea Gillija.

 

A našim igračima je upravo nedostajala ta makljaža na terenu. U ovom slučaju smo mi dobili batine (Lulić mora operirati jagodičnu kost, Vranješ umalo ostao bez noge, op.a.) i ostali bez dva velika boda.

 

Da situacija bude još gora, možemo očekivati kaznu Evropske nogometne federacije (UEFA) nakon incidenta pred tunelom za svlačionice. I to, vjerovatno, u najvažnijoj utakmici protiv Belgije.  

 

Nama je nedostajalo sreće i malo više sudijske pravde. No, sreću treba i zaslužiti.

 

Možda bismo je mogli zaslužiti na Koševu, Grbavici, Banjoj Luci...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI