Nakon povrede na utakmici

Senad Lulić operisan, pa iznenadio doktore

Sport 10.06.17, 12:19h

Senad Lulić operisan, pa iznenadio doktore
Igrača Lazia očekuje oporavak od tri sedmice

 

Senad Lulić je zbog povrede lijeve jagodične kosti s terena izašao u 21. minuti i ubrzo se našao na operacionom stolu u Kantonalnoj bolnici u Zenici, piše Avaz.

 

Rutinska operacija je trajala manje od 20 minuta, a po odlasku iz operacione sale, naš reprezentativac je skinuo dres u kojem je igrao protiv Grčke i poklonio ga ljekarima zeničke bolnice, gdje je proveo noć. 

 

Igrača Lazia očekuje oporavak od tri sedmice, ali mu to neće upropastiti kratki godišnji odmor, s obzirom na to da Rimljani startaju već naredne sedmice s pripremama za novu sezonu. 

 

Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine Senad Lulić dobro se osjeća nakon operacije jagodične kosti, izjavio je ljekar reprezentacije BiH dr. Reuf Karabeg.

 

Lulić je u utakmici protiv Grčke u 21. minuti napustio teren na nosilima. Doktor Karabeg navodi da je Lulić imao dvije rane koje su krvarile.

 

- Radilo se prelomu jagodične kosti, kao i prelomu polja očne duplje i sinoć je podvrgnut operativnom zahvatu u Kantonalnoj bolnici Zenica. Postoperativni tok je uredan, njegovo stanje je stabilno i on se sada dobro osjeća - kazao je dr. Karabeg, dodavši da će bh. reprezentativac do ponedjeljka ostati na bolničkom liječenju.

 

Doktor Karabeg je potvrdio i da je Šunjić, koji je takođe u susretu sa Grčkom izašao iz igre zbog povrede, sada dobro. Odbrambeni igrač je dobio udarce u koljeno i glavu, ali nije teže povrijeđen, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI