bh. selektor pred dugo iščekivanu utakmicu

Baždarević: Grci bi se mogli zatvoriti... Dat ćemo svoj maksimum za dobre rezultate!

Sport 09.06.17, 08:27h

Baždarević: Grci bi se mogli zatvoriti... Dat ćemo svoj maksimum za dobre rezultate!
Mislim da je ova utakmica veoma važna i zato je spremamo s velikim optimizmom i ambicijama. Ona je najvažnija, ali mislim da će i naredne utakmice biti važne. Moramo dati svoj maksimum i ostvariti dobre rezultate, zaključio je Baždarević


 

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine održala je konferenciju za medije pred susret s Grčkom u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2018. godine. Selektor Mehmed Baždarević rekao je kako će svi biti spremni da sutra odigraju 90 minuta, javlja Anadolu Agency (AA). 

 

Mehmed Baždarević rekao je sinoć kako će nakon treninga odlučiti početnih 11. 

 

"Večeras imamo zadnji trening gdje ćemo definitivno odlučiti ko će početi, a to ćemo riješiti nakon posljednjeg treninga. Radili smo i da spremimo rezervni plan, ali mislim da neće biti potrebe, jer je Miralem dobro radio i bit će spreman da odigra 90 minuta sutra, kao i svi ostali. Sigurno svi smatramo da ako igramo kući, da ima jedna blaga prednost. Znamo šta znači igrati kući, Belgija-Grčka, Grčka-BiH. Znamo da to može biti prednost, ali ne drastična. Bitno je kako ekipa bude reagovala. Ono što će ekipa uraditi i dati toj publici je ono što čini tu prednost stvarnom“, rekao je Baždarević jučer navečer. 

 

Baždarević smatra da će se Grci na današnjem susretu zatvoriti. 

 

(AA/mr)

BLIN
KOMENTARI