Dobrodošlica za 29. članicu

Zastava Crne Gore zavijorila se u sjedištu NATO-a

Front 07.06.17, 18:03h

Zastava Crne Gore zavijorila se u sjedištu NATO-a
Podizanju zastave u sjedištu NATO-a prisustvovao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji je kazao da je "članstvo u NATO istorijski uspjeh za državu i pokazuje da je politika otvorenih vrata Alijanse i dalje aktivna"

 

 

Zastava Crne Gore podignuta je danas uz intoniranje crnogorske himne u sjedištu NATO-a u Briselu, prenosi RTCG.
 

Zastava 29. članice NATO podignuta je istovremeno ispred starog i novog sjedišta Alijanse, Vrhovnog stožeru savezničkih snaga u Evropi u Monsu, kao i u američkom gradu Norfolku gdje se nalazi Vrhovni stožer komande za transformaciju NATO.

 

Podizanju zastave u sjedištu NATO-a prisustvovao je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović koji je kazao da je "članstvo u NATO istorijski uspjeh za državu i pokazuje da je politika otvorenih vrata Alijanse i dalje aktivna".

 

"Crna Gora je, samo deset godina nakon obnove nezavisnosti, zahvaljujući napornom radu i posvećenosti reformama, postala članica NATO , rekao je Vujanović novinarima uoči podizanja zastave.

 

Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg poželio je dobrodošlicu Vujanoviću i rekao da je "NATO savez demokratija koje okuplja isti cilj", prenosi Tanjug.

 

"Zajedno smo jedni uz druge, branimo se međusobno", kazao je Stoltenberg.

 

(Fena/ad)

BLIN
KOMENTARI