35 miliona km za nebodere u sarajevu

Prodat veći dio Bosmala: Ko je novi vlasnik, porijeklom iz kraljevske katarske porodice?

Biznis Klub 07.06.17, 16:29h

Prodat veći dio Bosmala: Ko je novi vlasnik, porijeklom iz kraljevske katarske porodice?
Još uvijek nije poznato šta će biti s prodajom preostalog dijela prostora u Bosmalu, jer je za sutra zakazana rasprodaja prostora u stambenom kompleksu


 

Jedan od članova katarske kraljevske porodice Al Thani, koji živi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kupio je za 35 miliona KM veći dio prostora u stambeno-poslovnom kompleksu Bosmal u Sarajevu, saznaje Klix.ba.

 

Klix.ba također saznaje da je jučer izvršena prva transakcija, a uskoro se očekuje i druga transakcija, čime će definitivno biti finalizirana kupovina većeg dijela prostora u tom objektu.

 

Riječ je o prodaji koja se vrši u izvršnom predmetu tražioca izvršenja, tj. UniCredit banke d.d. Mostar protiv izvršenika Bosmal d.o.o. Sarajevo. Vrijednost stanova je procijenjena na 60.728.788 KM, a vrijednost poslovnih prostora na 18.469.043 konvertibilnih maraka (KM).

 

Još uvijek nije poznato šta će biti s prodajom preostalog dijela prostora u Bosmalu, jer je za sutra zakazana rasprodaja prostora u stambenom kompleksu.

 

Inače, prva licitacija trebalo je da bude održana 17. maja, ali je u konačnici odgođena do 8. juna s obzirom na to da su određene osobe tražile uvid u nekretnine prije početka samog procesa licitacije. Sala Općinskog suda u Sarajevu bila je premala da tog dana primi blizu stotinu osoba koje su bile zainteresovane za kupovinu prostora. Uslov za licitaciju bio je polog od 10 hiljada KM, koji je služio kao garant za kupovinu nekretnina.

 

Klix.ba podsjeća da je na prodaju stavljen 231 stan, 97 u kuli A i 134 u kuli B, 371 garaža, odnosno parking mjesto, te 46 poslovnih prostora i restorana. Kako je ranije najavljeno, ukupno se na prodaji našlo 648 etažnih jedinica u vrijednosti od 83.404.831 KM, ukupne površine 43.915,46 metara kvadratnih, javlja Fena.

 

Inače, bogatstvo kraljevske porodice Al Thani mjeri se milijardama, a djelić njihovog luksuza mogao se vidjeti prošlog ljeta u dubrovačkoj luci Gruž, gdje se usidrila superjahta "Katara" u vlasništvu katarskog šeika Hamada bin Khalifa Al Thanija, o čemu možete čitati OVDJE.  
 

(FENA/DEPO PORTAL/ad)

BLIN
KOMENTARI