Sastanak u Sarajevu

Podrška SAD-a reformskim procesima u BiH: Zvizdić sa Brianom Hoyt Yeem i Maureen Cormack

Front 07.06.17, 15:43h

Podrška SAD-a reformskim procesima u BiH: Zvizdić sa Brianom Hoyt Yeem i Maureen Cormack
Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regionu Zapadnog Balkana, te o najvažnijim ključnim prioritetima koje treba realizirati u narednom periodu

 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara  SAD-a za Evropu i Euroaziju Brianom Hoyt Yeem i ambasadoricom SAD u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack
 

Razgovarali su o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i u regionu Zapadnog Balkana, te o najvažnijim ključnim prioritetima koje  treba realizirati u narednom periodu.
 

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da su se u posljednje vrijeme u regionu  desili pozitivni događaji (nova Vlada u Makedoniji i prijem Crne Gore u NATO savez) što jasno pokazuje  put regiona ka evropskim integracijama. Istaknuo je zadovoljstvo ekonomskim pokazateljima  Bosne i Hercegovine ističući činjenicu da svi ekonomski parametri imaju rast, te da je posljednji izvještaj Svjetske banke predvidio najveći ekonomski rast za  Bosnu i Hercegovinu, što je dobar preduslov za nove investicije.
 

Pomoćnik državnog sekretara Brian Hoyt Yee je istaknuo punu podršku SAD-a  reformskim procesima u Bosni i Hercegovini i rekao da su oni uslov za funkcionalnost i stabilnost BiH.
 

Predsjedavajući Zvizdić i pomoćnik državnog sekretara Yee su  zajednički ocijenili da je integracija BiH u  Evropsku uniju i NATO savez osnova za stabilan ekonomski i politički napredak Bosne i Hercegovine i da je izuzetno važno raditi na ostvarivanju tih ciljeva.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)
 
 

BLIN
KOMENTARI