sve u svemu, šareno

Vremenska prognoza za naredne dane: Još će vas pratiti kiša, a razvedravanje slijedi...

Hronika 07.06.17, 10:48h

Vremenska prognoza za naredne dane: Još će vas pratiti kiša, a razvedravanje slijedi...
U četvrtak će u Bosni jutro biti oblačno, uz postepeno razvedravanje a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

 

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno. Prijepodne kiša je moguća ponegdje u Krajini i centralnim područjima Bosne.

 

Tokom poslijepodneva kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim, istočnim, sjeveroistočnim i zapadnim područjima Bosne. U Hercegovini mjestimično slabe padavine, a na krajnjem jugu i bez padavina. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna od 19 do 25, na jugu i istoku od 26 do 30 stupnjeva. 

 

U četvrtak će u Bosni jutro biti oblačno, uz postepeno razvedravanje a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima slaba i kratkotrajna kiša je moguća na istoku Bosne. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 15 do 18, a najviša dnevna od 20 do 25, na jugu od 27 do 31 stupanj. 

 

U petak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura iznosit će od 6 do 11, na jugu od 10 do 15, a najviša dnevna od 23 do 27, na jugu do 30 stupnjeva. 

 

U subotu će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, u zapadnim i istočnim područjima je moguć i kratkotrajni pljusak praćen grmljavinom. Jutarnja temperatura od 8 do 14, na jugu od 15 do 18, a najviša dnevna od 25 do 31 stupanj, saopćeno je iz Odsjeka za analizu i prognozu vremena Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI