Bh. reprezentativac ovu ponudu nije mogao odbiti

Kolašinac zvanično potpisuje za Arsenal: 'Svaki mladi čovjek mora napustiti svoj dom i osjetiti nove vjetrove'

Sport 06.06.17, 13:08h

Kolašinac zvanično potpisuje za Arsenal: 'Svaki mladi čovjek mora napustiti svoj dom i osjetiti nove vjetrove'
Kolašinac je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Schalkeu, za koji je odigrao 94 ligaške utakmice i još 23 u Ligi prvaka i Evropskoj ligi


Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Sead Kolašinac u narednoj sezoni nosit će dres londonskog Arsenala, potvrđeno je iz engleskog kluba.

 

Kolašinac prelazi u Sjeverni London nakon što je dogovorio detalje transfera iz Schalkea. U Arsenal dolazi kao slobodan igrač.

 

- Teško mi je napustiti Gelsenkirchen, ali Arsenal i Arsène Wenger ponudili su veliku priliku da se dokažem na međunarodnom nivou. Svaki mladi čovjek mora napustiti svoj dom i osjetiti nove vjetrove. Prošle zone imao sam mnogo primamljivih ponuda iz evropskih klubova i sve sam odbio. Uvijek sam razgovarao s predstavnicima kluba o tome - napisao je 23-godišnji branič na svom Facebook profilu.

 

Kolašinac je cijelu profesionalnu karijeru proveo u Schalkeu, za koji je odigrao 94 ligaške utakmice i još 23 u Ligi prvaka i Evropskoj ligi.


Nastupao je za omladinske selekcije Njemačke, a 2013. promijenio je sportsko državljanstvo i dobio dozvolu za nastup u dresu bh. selekcije za koju je debitovao u prijateljskom susretu s Argentinom u novembru te godine.

 

Kolašinac neće nastupiti u narednoj utakmici reprezentacije BiH protiv Grčke zbog suspenzije.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI