Zakazano suđenje

Jim Carrey optužen za ubistvo djevojke: Pod lažnim imenom joj nabavio lijekove kojima se predozirala?

Showbizz 04.06.17, 15:00h

Jim Carrey optužen za ubistvo djevojke: Pod lažnim imenom joj nabavio lijekove kojima se predozirala?
Cathriona je pronađena mrtva 28. septembra 2015. godine u svom stanu u Los Angelesu okružena bočicama lijekova za smirenje i protiv bolova. Ona mu je ostavila i dva oproštajna pisma, a nekoliko dana prije toga glumac je raskinuo s njom

 

Holivudski glumac Jim Carrey (55) optužen je za saučesništvo u samoubistvu svoje bivše djevojke Cathrione White (27) 2015. godine.

 

Majka preminule devojke Brigid Sweetman tužila je glumca za pomaganje Cathrioni jer vjeruje da je Cerrey pod lažnim imenom Arthur King nabavljao tablete kojima se ona predozirala.

 

- On joj je dao lijekove koji se mogu dobiti samo na recept - tvrdi Brigid u tužbi.

 

Iako je advokat koji zastupa glumca tražio da se tužba odbaci, sudija u Los Angelesu zakazao je suđenje za april 2018. godine da bi se slučaj detaljnije istražio.

 

- Čitav slučaj je veoma bolan za Jima i optužbe su maliciozne. Gospođica White je detaljno isplanirala svoju smrt i samoubistvo nije posljedica impulsivne radnje. Gospodin Carrey nema nikakve veze s njenim dugoročnim planom - rekao je advokat.

 

Cathriona je pronađena mrtva 28. septembra 2015. godine u svom stanu u Los Angelesu okružena bočicama lijekova za smirenje i protiv bolova. Ona mu je ostavila i dva oproštajna pisma, a nekoliko dana prije toga glumac je raskinuo s njom.

 

Polna bolest

 

Nakon jedne njihove svađe šminkerka je tvrdila da joj je glumac prenio polne bolesti i da zbog njega želi da se ubije.

 

- Moja krv je na tvojim rukama. Ti si povukao obarač - napisala je ona.
 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI