Atak na autonomiju univerizeta

Stigla nova peticija: Još jedan pokušaj smjene dekanese Medicinskog fakulteta

Hronika 25.05.17, 17:07h

Stigla nova peticija: Još jedan pokušaj smjene dekanese Medicinskog fakulteta
''Ovo zaista predstavlja jeda grubi atak na sve zakonske procedure koje garantuju autonomiju univerziteta u Sarajevu'', kazala je za Oslobođenje Hadžović - Džuvo

 


Sa Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu stigao je zahtjev za smjenu Almire Hadžović - Džuvo, dekanese Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, odnosno peticija sa 17 potpisnika, članova Koordinacionog odbora KCUS-a.

 

Podjećamo, na inicijativu 58 članova Naučno nastavnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu nedavno je predat zahtjev za razrješenje dekanese Medicinskog fakulteta. Međutim, sa adresa na koje je poslan zahtjev nije stigao pozitivan odgovor.

 

spisak-za-smjenu-dzuvo-koordinacioni-odbor-kcus1

 

Kako je za Oslobođenje kazala Hadžović - Džuvo, novi zahtjev za njenu smjenu predstavlja atak na autonomiju univerizeta.

 

"Ovo zaista predstavlja jeda grubi atak na sve zakonske procedure koje garantuju autonomiju univerziteta u Sarajevu i normalno funkcionisanje i rad organizacionih jedinica, tako i medicinskog fakulteta", kazala je za Oslobođenje Hadžović-Džuvo.

 

spisak-za-smjenu-dzuvo-koordinacioni-odbor-kcus

 

Prethodni zahtjev za razrješenje je predat rektoru Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifatu Škrijelju, premijeru Vlade Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, ministru za obrazovanje, nauku i mlade KS Elviru Kazazoviću i Upravnom odboru Univerziteta u Sarajevu.

 

"Ne bih izlazio u javnost vezano za taj slučaj, jer spremam akt koji ću proslijediti ovih dana Medicinskom fakultetu, tako da ne bih u medijima govorio u ovom času na tu temu", kazao je u kratkoj izjavi rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI