Velika akcija u FBiH, RS i Brčko disktriktu

Službenici SIPA pretresaju 24 lokacije: Na listi i fudbalski menadžer Admir Husarić

Hronika 25.05.17, 11:58h

Službenici SIPA pretresaju 24 lokacije: Na listi i fudbalski menadžer Admir Husarić
Pretresaju se i objekti u vlasništvu advokata Hajrudina Škahića u Srebreniku, te Nusreta Mustabašića, zatim Miloša Jakovljevića u Banjoj Luci te Ferhata Peštalića

 

Pripadnici SIPE na području Srebrenika, Gradačca, Brčkog i Banje Luke izvode veliku akciju, a kako piše Žurnal, u toku je pretres stanova i objekata nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa carinskim prevarama.

 

Iz Tužilaštva BiH je saopćeno tek da se po njihovom nalogu realizira opsežna akcija u borbi protiv financijskog kriminala i korupcije, a kako navodi Žurnal, pretresaju se, pored ostalih, objekti u vlasništvu fudbalskog menadžera Admira Husarića i advokata Hajrudina Škahića u Srebreniku, potom Nusreta Mustabašića, Miloša Jakovljevića u Banjoj Luci te Ferhata Peštalića, zvanog Pero. Sumnja se da je ova grupa, zajedno sa još nekoliko osoba učestvovala u carinskim prevarama.

 

Ferhat Peštalić se dovodi u vezu sa više puta hapšenim i osuđivanim za utaju poreza i prevare Sedinetom Karićem, zvanim Sido, iz Srebrenika. O tome je u iskazu dostupnom javnosti govorio i optuženi bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević, podsjeća Žurnal.

 

- Što se tiče firme Eko-Škobić pokazalo se vremenom da je to firma preko koje je radio Sido Karić iz razloga jer je bio u zatvoru, a na temelju rada Tužilaštva gdje smo mi iz UIO pomagali, pa je na taj način prikrivao djelatnost. Prema informaciji koju sam dobio, Ferhat Peštalić je taj koji je završavao poslove za firmu Eko-Škobić, A Ferhat Peštalić je Sidin igrač, tačnije radio je za njega, naveo je u svom svjedočenju Čaušević.

 

Admir Husarić je, prema pisanju Žurnala, kontrovezni fudbalski menadžer koji se dovodio u vezu sa više afera, a posebno je upečatljiva njegova javna objava putem društvenih mreža kada je s metkom u cijevi prijetio pripadniku navijačke skupine iz Tuzle.

 

(Žurnal.info, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/Foto: Žurnal/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI