četiri osobe prevezene na ukc tuzla

Stravična saobraćajna nesreća kod Gradačca: Poginule majka i kćerka

Hronika 25.05.17, 07:53h

Stravična saobraćajna nesreća kod Gradačca: Poginule majka i kćerka
H.A. je primljena sa teškim povredama, smještena je na klinici za anestezilogiju i reanimtologiju priključena je na aparat za vještačku ventilaciju i nalazi se u nesvjesnom stanju

 

U  saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 17:55 sati na dijelu regionalnog puta M-19 Gradačac-Ormanica u mjestu Vučkovci kod Gradačca u kojoj su učestvovali putničko i teretno vozilo, smrtno su stradale dvije osobe, dok su četiri prevezene na UKC Tuzla.

 

Prema posljednjim informacijama u nesreći su poginule majka i kćerka I.K. i A.K. a navodno su bile krenule na proslavu devetogodišnje mature koja je na kraju završila tragično- javlja Tuzlanski.ba.

 

– U Univerzitetski klinički centar zaprimljene su četiri osobe incijala H.S., H.A., K.N., i Đ.E.  H.A koje su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći.

 

H.A. je primljena sa teškim povredama, smještena je na klinici za anestezilogiju i reanimtologiju priključena je na aparat za vještačku ventilaciju i nalazi se u nesvjesnom stanju.

 

Pacijentica H.S. je na vlastiti zahtjev odbila ljekarsku pomoć.

 

K.N. je smještena na odjeljenju torakalne hirurgije sa povredama grudnog koša i nalazi se u svjesnom stanju, dok je pacijent Đ.E. smješten na odjelu opšte hirurgije i takođe se nalazi u svjesnom stanju, za Tuzlanski.ba rekao je portparol UKC Tuzla, Eldar Šehić.

 

Više detalja i informacija o ovom slučaju bit će poznato u četvrtak.

 

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su službenici MUP-a TK, PU Gradačac, a o svemu je obaviješten i dežurni kantonalni tužilac. 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI