NS BiH odlučio

Žestoka kazna za Široki: 25.000 KM i sedam utakmica bez publike

Sport 24.05.17, 08:14h

Žestoka kazna za Široki: 25.000 KM i sedam utakmica bez publike
Kazna je izrečena zbog podsticanja mržnje prema drugim osobama po osnovu nacije i religije od strane navijača

 

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, pod predsjedavanjem Nermina Kljajića, na sjednici održanoj juče u Sarajevu novčano je kaznila je NK Široki Brijeg sa 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike zbog propusta u organizaciji finalne revanš utakmice Kupa BiH protiv Sarajeva. 

 

Kako se navodi, kazna je izrečena zbog podsticanja mržnje prema drugim osobama po osnovu nacije i religije od strane navijača, zatim skandiranja fašističkih slogana, omalovažavanja državne himne, upotrebe pirotehničkih sredstava i distribucije alkohola na stadionu.

 

Sa 2.500 KM kažnjen je i FK Sarajevo zbog propusta u organizaciji utakmice, na gradskom derbiju protiv Željeničara u 8. kolu Lige za prvaka.

 

Na ovoj utakmici domaći navijači su upotrijebili veću količinu pirotehničkih sredstava.

 

Iz istog razloga sa po 1.500 KM kažnjeni su i FK Željezničar i NK Čelik.

 

Predsjednik Nogometnog kluba Široki Brijeg Miro Kraljević prestrogom smatra kaznu od sedam utakmica bez publike i 25 000 maraka izrečenu Širokom zbog događanja na uzvratnoj utakmici finala Kupa BiH između Širokog i Sarajeva.

 

"Smatramo da Stegovno povjerenstvo Nogometnog saveza BiH ovom prilikom nije primijenilo jednaka mjerila za NK Široki Brijeg, koja u sličnim situacijama primjenjuje za neke druge klubove. Kada bi se kažnjavalo za sve za što je kažnjen NK Široki Brijeg, ne bi se u BiH više ni jedna utakmica odigrala uz nazočnost publike. Svakako da ćemo se žaliti na ovakvu odluku Stegovnog povjerenstva NS BiH, kojom se sigurno neće riješiti problemi u NS BiH i u bh. nogometu uopće", izjavio Kraljević za službenu web stranicu kluba s Pecare.

 

(FENA, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI