Dva dana bježao policiji

Stravični detalji ubistva Njemice: Državljanin BiH Edin A. zavezao žrtvinog sina i otišao da je ubije

Hronika 23.05.17, 09:27h

Stravični detalji ubistva Njemice: Državljanin BiH Edin A. zavezao žrtvinog sina i otišao da je ubije
Policija je tragala za Edinom A. više od dva dana prije nego što je uhapšen u noći između subote i nedjelje

 

Njemačku je u četvrtak potreslo brutalno ubistvo žene Michelle E. (35) koju je ubio njen nevjenčani suprug - državljanin Bosne i Hercegovine Edin A. (32). On je uhapšen u subotu, a berlinska policija je u ponedjeljak objavila detalje stravičnog zločina.

 

Naime, sve je počelo u četvrtak rano kada je ubica prišao dvanaestogodišnjem sinu nesrećne žene Christianu dok je šetao psa. Prema navodima policije, Edin A. je dječaku prislonio pištolj na leđa, nakon čega ga je odveo u obližnju šupu, gdje je navodno živio kada ga je Mišel izbacila iz stana. Tamo je Kristijana zavezao za stolicu i rekao mu da ide da ubije njegovu majku.

 

Dječak je nekoliko sati pokušavao da se odveže, a kada je konačno uspio istrčao je na ulicu i zamolio prolaznike da mu pomognu.

 

Komšije su pozvale policiju, ali je nažalost bilo kasno jer su specijalci u stanu zatekli mrtvu ženu.

 

Policija je tragala za Edinom A. više od dva dana prije nego što je uhapšen u noći između subote i nedjelje. Michellini prijatelji za ovaj zločin, osim državljanina BiH, krive i policiju, jer je navodno žrtva više puta prijavljivala nasilje, a organi nisu reagovali. Čak je jedan od prijatelja izjavio da mu je ubica otkrio da će napraviti zločin samo dan prije nego što se tragični događaj odigrao.

 

"Čitav svijet će pričati o onome što će se sutra desiti", prenosi Edinove riječi neimenovani prijatelj ubijene Njemice.

 

Pojedini mediji javljaju da je Edin A. trebalo da oženi žrtvu kako bi na osnovu braka dobio papire za ostanak u Njemačkoj. Drugi, pak, pišu da je on bivši suprug ubijene žene. Kako piše "Berliner Tageszeitung" (BZ), Edin A. je bio naoružan, zbog čega je policija objavila upozorenje građanima.

 

Inače, pored ubijene žene, u kratkom vremenskom roku, pronađen je još jedan ženski leš i to u neposrednoj blizini. Druga žrtva je bila 19-godišnja djevojka, ali detalji tog ubistva nisu objavljeni, niti, po svemu sudeći, ima veze sa spomenutim zločinom.

 

Međutim, dva ubistva u kratkom periodu i na malom prostoru otvorila su pitanje bezbjednosne situacije u glavnom njemačkom gradu. 

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI