detalji pucnjave na otesu

Ko je ubijeni Anes Mešić? I ranije hapšen zbog tuče, vatrenih obračuna...

Hronika 22.05.17, 17:38h

Ko je ubijeni Anes Mešić? I ranije hapšen zbog tuče, vatrenih obračuna...
Policija traga za trojicom osumnjičenih, a sumnja se da je Mešić ubijen zbog neraščišćenih računa iz prošlosti

 

U naselju Otes, općina Ilidža, danas se dogodila pucnjava u kojoj je ubijen 38-godišnji Anes Mešić.

 

Policija traga za trojicom osumnjičenih, a sumnja se da je Mešić ubijen zbog neraščišćenih računa iz prošlosti- piše Avaz

 

Naime, ubijeni Mešić je od ranije dobro poznat policiji.

 

On je u februaru uhapšen zbog tuče na Ilidži zajedno s Medinom Kosom (23) iz Konjica i Mariom Mrnjavcem (23) iz Firence. Mešić je učestvovao u napadu na muškarca i ženu inicijala H. T. i P. J., koji se dogodio na Trgu Oteškog bataljona na Ilidži.

 

Mešić se sumnjičio za krivična djela nasilničko ponašanje i teške tjelesne povrede.

 

Povrijeđenima je, nakon napada, ljekarska pomoć ukazana u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, gdje su doktori konstatirali da je H. T. zadobio teške tjelesne povrede, zbog kojih je zadržan na Klinici za neurohirurgiju. Prilikom napada, P. J. je zadobila lakše povrede i puštena je na kućno liječenje.

 

Mešić je, inače, od ranije poznat po krivičnim djelima, a hapšen je zbog vatrenih obračuna i droge.

 

Mešić je u aprilu 2015. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo ubistva u pokušaju. On se sumnjičio da je, s Mrnjavcem, glavni akter napada na Asima Arnautovića, koji se u sarajevskom naselju Dolac Malta dogodio 8. aprila i to na parkingu u Ulici Malta.

 

Prilikom toga je tada 28-godišnji Arnautović zadobio više ustrelnih rana, a na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu su mu konstatovane teške tjelesne povrede obje natkoljenice te lijevog koljena i lijeve podlaktice. Nakon što su u njega pucali, Mešić i Mrnjavac su pobjegli s mjesta događaja u BMW-u. Policija ih je ubrzo identificirala, ali su uhapšeni tek petnaest dana kasnije.

 

U septembru 2011. godine, ubijeni Mešić je uhapšen zajedno s Emirom Alićem i Adnanom Hodžićem zbog posjedovanja droge. Godinu kasnije, tačnije 12. decembra 2012. godine, nakon petnaestodnevnog bjekstva, sam se predao policiji zbog incidenta koji se dogodio u ugostiteljskom objektu "Italijano" na Trgu Oteškog bataljona.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI