Gitarista Queena prvi put otkriva

Šokantni detalji o bolesti Freddieja Mercuryja: Kad mi je pokazao šta mu se događa s tijelom, nisam mogao gledati...

Hronika 22.05.17, 13:39h

Šokantni detalji o bolesti Freddieja Mercuryja: Kad mi je pokazao šta mu se događa s tijelom, nisam mogao gledati...
Bolest ga je psihički i fizički uništila. Nedugo prije smrti zbog komplikacija povezanih s AIDS-om ostao je bez skoro cijele noge...


Brian May iz kultnog Queena rijetko je javno govorio o borbi pjevača Freddieja Mercuryja s AIDS-om, ali u novoj knjizi "Queen in 3-D" gitarist je odlučio iznijeti šokantne detalje iz privatnoga života legendarnog pjevača, koji je preminuo u dobi od 45 godina u studenom 1991, prenosi Jutarnji.hr.


- Bolest ga je psihički i fizički uništila. Nedugo prije smrti zbog komplikacija povezanih s AIDS-om ostao je bez skoro cijele noge. Jednom prilikom, kad sam bio kod njega na večeri, pokazao mi je što mu se događa s tijelom. Bilo mi je užasno teško gledati ga kako se pati - rekao je 69-godišnji Brian Mirroru.


Krajem '80-ih, kad je Mercury bio u posljednoj fazi bolesti, liječenje se svodilo samo na palijativnu skrb - jedino što je medicinsko osoblje moglo napraviti za legendarnog rokera bilo je olakšati mu fizičku bol.


Oboljeli od AIDS-a tada su se često morali nositi s teškim komplikacijama kao što su gubitak vida i udova, paraliza te teške infekcije mozga.


Freddie je, nažalost, umro samo nekoliko mjeseci prije nego što je Svjetska zdravstvena organizacija odobrila uporabu novog koktela lijekova, koji danas pacijentima s AIDS-om značajno produžuje život.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI