opasno u turskoj

Spriječen teroristički napad u Ankari: Ubijena dvojica terorista ISIL-a

Hronika 21.05.17, 12:29h

Spriječen teroristički napad u Ankari: Ubijena dvojica terorista ISIL-a
Guverner Ankare Ercan Topaca saopćio je da je riječ o dvojici muškaraca u životnoj dobi između 25 i 30 godina koji su u Ankaru stigli iz Istanbula radi izvođenja terorističkog napada

 


Najmanje dvojica osumnjičenih pripadnika terorističke organizacije ISIL ubijena su u jutrošnjoj operaciji koju je turska policija izvela u centru Ankare, javlja Anadolija.

 

Guverner Ankare Ercan Topaca saopćio je da je riječ o dvojici muškaraca u životnoj dobi između 25 i 30 godina koji su u Ankaru stigli iz Istanbula radi izvođenja terorističkog napada.

 

Operacija je izvedena rano jutros nakon što je u Istanbulu uhapšena treća osoba koja je priznala da je automobilom iz Istanbula u Ankaru odvezla teroriste radi izvođenja terorističkog napada.

 

Policija u Ankari postupila je tragom tih izjava i pronašla osumnjičene. Teroristi su otvorili vatru na policiju, a nakon toga su ubijeni u razmjeni vatre.

 

Guverner Topaca je također kazao da je tokom pretresa stana u kojem su pronađeni osumnjičeni zaplijenjeno oružje, ručne granate i eksplozivne naprave razorne moći.

 

 

(AA/Foto: Arhiv/ mr)

BLIN
KOMENTARI