koprodukcija sartr-a i ug 'scena '

Predstava 'Savršeni kroj' oduševila građane Bugojna

Kultura 20.05.17, 11:24h

Predstava 'Savršeni kroj' oduševila građane Bugojna
Predstava je rađena u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i UG „Scena“, a nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića

 

 Odlična uvertira za sve ono što se danas dešava u Bugojnu na jedan od najznačajnijih datuma u njegovoj historiji, Dan općine, bila je hit komedija „Savršen kroj“, koja je sinoć izvedena u Pozorišnoj sali KSC-a.

 

Predstava je rađena u koprodukciji Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i UG „Scena“, a nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića.

 

Režiju potpisuje filmski reditelj i dramski pisac Jasmin Duraković, scenografiju je uradio Osman Arslanagić, a kostime Lena Stevanović.  

 

Glumci Admir Glamočak i Sead Pandur, u ulogama krojača koji je u privatizaciji ostao bez posla, Svetislava Šnajdera, i beskrupuloznog biznismena Marka Miluna, oduševili su bugojansku publiku.

 

-„Savršen kroj“ je dobro skrojena drama za dva lica, a govori o ljudima koje možemo prepoznati.Komedija je po tome što se problemu, koji se tretira u komadu, pristupa na jedan komičan način da bi, zapravo, publika lakše prihvatila sve to o čemu se govori. Jer, u pitanju je čovjek koji je radio kao inžinjer, a koji je privatizacijom ostao bez posla, što je veoma aktuelno u današnjem vremenu.To je uloga koju ja igram. Neko je njegovu fabriku kupio za mali novac, ali on je, srećom, imao očevo nasljedstvo i sada radi kao krojač i šije odijela, ponovo za vladajuće strukture. A, onda se, u  tom nekom kolopletu u njegovoj radnji pojavljuje čovjek koji je kupio fabriku. Otkriva se, zapravo, da je njihova veza mnogo snažnija, jer ih veže problem oko iste žene. To je  jedna simpatična, dobra priča, koja se može dogoditi bilo kome od nas - kazao je Admir Glamočak.

 

Dodao je da je premijera predstave „Savršeni kroj“ bila početkom februara ove godine.

 

-Nedavno je izvođena u Bosanskoj Krajini, a u planu su skora gostovanja u Hrvatskoj. Ako je suditi po dosadašnjim reakcijama publike, ona  će imati svoj život, a to je veoma važno za nas glumce – zaključio je.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI