VIDEO/ opasan sa četiri ograde, visoke i do šest metara

Ekskluzivni snimci prije otvaranja: Ovako će izgledati zatvor u Vojkovićima, iz kojeg će samo ptice moći pobjeći

Hronika 20.05.17, 10:15h

Ekskluzivni snimci prije otvaranja: Ovako će izgledati zatvor u Vojkovićima, iz kojeg će samo ptice moći pobjeći
Izgradnja i funkcioniranje budućeg državnog zatvora, koji će biti najsigurnija zatvorska ustanova u regionu, a u kojoj će kaznu služiti najteži prijestupnici u svim oblicima kriminala, u potpunosti je usklađena s evropskim zatvorskim pravilima i standardima

 

 

Nakon što su izgrađeni svi objekti zatvorskog kompleksa državnog zatvora u Vojkovićima kod Sarajeva, u toku je i finalizacija radova na spoljnom i unutrašnjem uređenju, a očekuje se, kako je za Avaz rekao Strahilo Subašić, šef gradilišta, da će krajem juna svi radovi biti okončani.


- Završetak građevinske faza, koju izvodi OHL ŽS kompanija, a koja je generalni izvođač radova i koji je špansko-češki konzorcij, očekuje se krajem juna. Radovi su izvedeni po najsavremenijim propisima, po najstrožim kriterijima što se tiče sigurnosti tako da se, može reći i da je s aspekta i kvaliteta izvedenih radova i sigurnosti na visokoj evropskoj ljestvici - kazao je Subašić.

 

Zatvor se, prema riječima Subašića, sastoji od ukupno deset objekata, od kojih su tri namijenjena smještaju osuđenika i jedan pritvorenika, dok su ostalih šest administrativni objekti, potom medicinski blok, sportska dvorana, radionice, kuhinja i slično.

 

- Kompleks zatvora prostire se na površini zemljišta 22.000 kvadrata, a kvadratura objekata je gotovo 31 hiljadu kvadrata - dodao je Subašić.


Izgradnja i funkcioniranje budućeg državnog zatvora, koji će biti najsigurnija zatvorska ustanova u regionu, a u kojoj će kaznu služiti najteži prijestupnici u svim oblicima kriminala, u potpunosti je usklađena s evropskim zatvorskim pravilima i standardima. 

 

Zatvor je opasan sa četiri ograde, a neke od njih su visoke šest metara. 

 


 

Nastavak teksta i fotografije pogledajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI