nakon bure u javnosti

Oglasili se potpisnici peticije za smjenu dekanese Hadžović-Džuvo: Nismo pod pritiskom, već namjeravamo...

Hronika 19.05.17, 13:21h

Oglasili se potpisnici peticije za smjenu dekanese Hadžović-Džuvo: Nismo pod pritiskom, već namjeravamo...
Ujedno odbijamo sve dosadašnje izjave prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo kao potpuno neargumentovane i netačne - stoji u izjavi potpisanoj sa "Članovi NNV-a Medicinskog fakulteta sa pravom glasa"

 

Članovi Nastavno-naučnog vijeća Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu koji su potpisali zahtjev za smjenu dekanese ovog fakulteta, prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo, oglasili su se danas saopćenjem za javnost.

 

Saopćenje za javnost članova NNV-a Medicinskog fakulteta u Sarajevu u nastavku prenosimo u cijelosti.

 

- Obavještavamo javnost da nas, 38 potpisnika peticije, članova NNV-a sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, sa pravom glasa, za smjenu dekana Medicinskog fakulteta u Sarajevu, prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo, među kojima se nalaze redovni i vanredni profesori, docenti, asistenti i studenti Medicinskog fakulteta, a čija su imena poznata i potpisi objavljeni u medijima, u potpunosti stoje iza svojih potpisa u punom akademskom i ljudskom kapacitetu.

 

Spomenuta peticija za opoziv dekana Medicinskog fakulteta nije rezultat pritiska kako se špekuliše, nego želja i namjera potpisnika peticije da promijene stanje na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, a u skladu sa važećim zakonskim propisima.

 

Ujedno odbijamo sve dosadašnje izjave prof. dr. Almire Hadžović-Džuvo kao potpuno neargumentovane i netačne - stoji u izjavi potpisanoj sa "Članovi NNV-a Medicinskog fakulteta sa pravom glasa".

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI