svi su ga voljeli

Mostar se oprostio i od tragično nastradalog Muhameda Sipovića

Hronika 18.05.17, 18:08h

Mostar se oprostio i od tragično nastradalog Muhameda Sipovića
Dženazu namaz klanjao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić

 

Nekoliko stotina građana Mostara, Sarajeva i ostalih gradova u BiH klanjalo je danas dženazu Muhamedu Sipoviću, dvadesetogodišnjem mladiću stradalom u avionskoj nesreći prošle subote u Mostaru.

 

Dženazu namaz klanjao je glavni imam Medžlisa IZ-e Mostar Suljo ef. Cikotić, a dženazi je su osim brojne rodbine, prijatelja i kolega rahmetli Muhameda prisustvovali i plivači Veleža čiji je Muhamed bio član, Muhamedovi nastavnici i profesori iz Elektrotehničke škole i Šeste osnovne škole u Mostaru, te delegacija Gradske uprave koju je prevodio gradonačelnik Ljubo Bešlić.

 

Tokom obraćanja prisutnima Suljo ef. Cikotić rekao je da je Muhamed bio skroman, povučeni mladić koji je bio uzoran student, učenik i sportista, te mladić koga su svi voljeli.

 

- Nakon tužnog događaja danas zajedno s našim komšijama katolicima dijelimo istu bol. Ovo je trenutak kada su riješi suvišne i kad je šutnja najbolji govor. Nakon što smo na ljepši i bolji svijet nedavno ispratili našu čistu i lijepu djecu, dostojanstveno i na ljudski način koji Bog nalaže, još jednom se prisjećamo prolaznog svijeta, svjesni da Bog uzima samo najbolje, rekao je Cikotić.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI