preminuo u 52. godini

Novi detalji o smrti Chrisa Cornella: Policija sumnja na samoubistvo

Hronika 18.05.17, 17:35h

Novi detalji o smrti Chrisa Cornella: Policija sumnja na samoubistvo
Detroitska policija je potvrdila da sumnjaju na samoubistvo, piše The Mirror

 

Obožavatelje širom svijeta šokirala je vijest da je Chris Cornell, pjevač Soundgardena i Audioslavea, pronađen mrtav u hotelskoj sobi- piše Index.hr.

 

Detroitska policija je potvrdila da sumnjaju na samoubistvo, piše The Mirror.

 

Policiju je jučer pozvao Chrisov porodični prijatelj koji ga je jučer onesviještenog zatekao u kupaonici sobe u jednom detroitskom hotelu. Pjevač je proglašen mrtvim odmah po dolasku policije.

 

"Provodimo istragu vezanu za sumnju na samoubistvo", potvrdio je Michael Woody iz detroitske policije.

 

Službeni razlog smrti znat će se nakon pregleda stručnjaka, a rezultati se očekuju u toku dana ili sutra ujutro.

 

Legendarni pjevač preminuo je u svojoj 52. godini, a još jučer je s bendom Soundgarden održao posljednji koncert u Fox Theatre u Detroitu.


Neki smatraju znakovitim činjenicu da je posljednja pjesma na koncertu bila "In My Time Of Dying"(U vrijeme moje smrti).


Pjevač se nakon nastupa vratio u hotel, a neki izvori tvrde da se njegova supruga Vicky zabrinula i zamolila obiteljskog prijatelja da ga provjeri.

 

Iza Chrisa su ostali supruga Vicky, dvanaestogodišnja kći Toni i sin Christopher. Također je imao šesnaestogodišnju kći Lillian Jean iz braka sa Susan Silver od koje se razveo još 2004.

 

Na njegovom je posljednjem nastupu gostovao je bend The Pretty Reckless čija je pjevačica Tylor Momsen, poznatija po ulozi u seriji "Tračerica".

 


Ona je na svom Instagramu objavila najavu za nastup.

 

"Večeras je naš posljednji nastup sa Soundgardenom u Detroitu, odlučan bend, odlični ljudi, divna ekipa, nova obitelj", napisala je.

 

Soundgarden je u trenutku pjevačeve smrti bio na koncertnoj turneji po Sjevernoj Americi, a sljedeći su nastup trebali imati 19.5. u Ohiu.  

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

 

BLIN
KOMENTARI