Urnebesna predstava o muškim slabostima

Hit komedija 'Savršeni kroj' na sceni Kulturno-sportskog centra Bugojno

Kultura 18.05.17, 15:24h

Hit komedija 'Savršeni kroj' na sceni Kulturno-sportskog centra Bugojno
Predstava "Savršeni kroj" nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića

 

Bugojanska publika sutra će imati priliku da uživa u pozorišnoj predstavi, hit komediji "Savršeni kroj", koja će biti odigrana na pozorišnoj sceni Kulturno-sportskog centra Bugojno.

 

Predstava "Savršeni kroj" nastala je po tekstu srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

 

"Savršeni kroj" je komad razotkrivanja i prepoznavanja, koji prije svega govori o muškim slabostima. Kroz slučajni susret dvojice po svemu, naizgled različitih muškaraca, drama tretira pitanja morala, stanja u društvu, sistema vrednosti te odnosa muškarca prema ženi.

 

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim). 

 

Predstava je koprodukcija Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) i Udruženja građana (UG) Scena, dok je izvršni producent predstave viši asistent na odsjeku Produkcije Akademije scenskih umjetnosti Sarajevo Amira Kudumović, saopćeno je iz UG Scena. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI