Foto / U PRODUKCIJI DEPO-A I BHRT-A

Stiže nova domaća serija: Pala prva klapa tv i web serijala 'TRIP: Ta sjajna putovanja'

Ekran 18.05.17, 13:31h

TV/web serijal "TRIP: Ta sjajna putovanja" prilagođen je publici i vremenu u kojem živimo. Bit će emitiran na klasičnoj televiziji (BHRT), ali i u digitalnom formatu na online medijima, mrežama i servisima

 

U prostoru Wellness centra Ahmedić u Lukavcu jutros je započelo snimanje prve dvije epizode novog domaćeg tv i web serijala pod nazivom "TRIP: Ta sjajna putovanja", koji zajedničkim snagama realizuju produkcija DEPO iz Sarajeva i BHRT, u saradnji sa Akademijom dramskih umjetnosti u Tuzli.


Glavni partneri projekta su bh. privredne kompanije - Kovan EKOline iz Gračanice i Bony d.o.o. iz Tuzle sa brendom Vitalis sokovi, što predstavlja još jedan primjer dobre saradnje između domaće produkcije i domaćih privrednika.


TV/web serijal "TRIP: Ta sjajna putovanja" prilagođen je publici i vremenu u kojem živimo. Bit će emitiran na klasičnoj televiziji (BHRT), ali i u digitalnom formatu na online medijima, mrežama i servisima.


Seriju realizira vrhunska producentska ekipa, a u glavnim ulogama naći će se brojni glumci iz BiH i čitavog regiona. Uloge u prve dvije epizode tumače: Vanesa Glođo, Zlatan Zuhrić Zuhra, Anica Kovačević, Nedim Malkočević, Nenad Tomić, Damir Mahmutović i dr.


Ideja za seriju pripada autorskom timu DEPO Sarajevo, dok je pisac scenarija za prve dvije epizode Kemal Bašić, postdiplomac sa Filozofskog fakulteta u Sarajevu.


Serija nastaje po ideji Jasmina Durakovića, koji ujedno potpisuje i režiju.


Izvršni producenti projekta su partneri iz Tuzle - Nedim Malkočević i Mustafa Sušić, direktor fotografije je Amer Beganović, kostimografiju radi Andrea Šarac, scenografiju Hari Ejubović, a za make-up je zadužena Zumra Softić.


Prve dvije epizode serijala snimaju se u Wellness centru Ahmedić u Lukavcu i hotelu Royal u Tuzli, a planirano je da se nakon snimanja po gradovima i mjestima u BiH, nove priče snimaju i u čitavom regionu.

 

U fotogaleriji pogledajte detalje sa seta i današnje press konferencije.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

*********************************************

 

Pogledajte bonus video na DEPO TV!

BLIN
KOMENTARI