Predsjednik RS pita

Dodik: Zašto u Banjoj Luci protestuju radnici 'Mittala'?

Hronika 17.05.17, 15:28h

Dodik: Zašto u Banjoj Luci protestuju radnici 'Mittala'?
Okupljeni radnici, kazao je, do ostaju u parku ''Mladen Stojanović'' i u toku dana trebalo bi da im se pridruži grupa od 250 radnika iz Prijedora

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik apelovao je na poslanike u Narodnoj skupštini da usvoje odluku Vlade o prodaji državnih akcija u Rudniku željezne rude "Ljubija“ Prijedor, te istakao da nema razloga za protest radnika "Mittala“.

 

Smatra i da je prodaja "Ljubije“ najbolja i za radnike u "Mitalu" što će, tvrdi, pokazati godine koje dolaze.

 

-Čudno je to što danas u Banjoj Luci protestuju radnici 'ArcelorMitala', iako se prodaju akcije osnovnog kapitala 'Ljubije', koji je posebni pravni subjekt. U 'Ljubiji' radi samo deset radnika, odakle onda na ulici stotine radnika? Ko su ti radnici? Zašto oni izlaze na ulicu, treba neko drugi da ispita. Radnici koji štrajkuju glađu u Banjoj Luci nisu radnici 'Ljubije', već nekog drugog preduzeća. Poštujem njihovo pravo da protestuju kako hoće, ali Narodna skupština mora da radi u neutralnim uslovima - istakao je Dodik u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

 

Kazao je i da ništa nije usmjereno protiv "Mitala“.

 

U Park "Mladen Stojanović“ danas je došlo oko 250 radnika "Mittala“, koji traže da se ne podrži odluka Vlade RS-a o prodaji državnih akcija firmi "Izrael investment grupe“.

 

Poslovođa proizvodnje u kompaniji “ArcelorMittal” Milan Đaković izjavio je novinarima da su na današnjem protestu u Banjoj Luci radnici ove kompanije, koji su obustavili proizvodnju i da je njihov osnovni zahtjev da Vlada RS-a povuče odluku o prodaji osnovnog kapitala akcionarskog društva Rudnici željezne rude “Ljubija”.

 

Okupljeni radnici, kazao je, do ostaju u parku “Mladen Stojanović” i u toku dana trebalo bi da im se pridruži grupa od 250 radnika iz Prijedora.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI