Dan Evrope u BiH

U četvrtak otvorenje izložbe posvećene životu i djelima Predraga Metvejevića

Kultura 17.05.17, 09:56h

U četvrtak otvorenje izložbe posvećene životu i djelima Predraga Metvejevića
Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18. maja, s početkom u 18:00 sati u prostorijama EU info centra (Skrenderija 3a) u Sarajevu

 

U sklopu obilježavanja Dana Evrope u BiH, udruženje za promociju italijanske kulture „Dante Alighieri” i EU info centar u saradnji sa Ambasadom Italije u Sarajevu, organizuju izložbu posvećenu životu i dijelima pisca i publiciste Predraga Matvejevića

 

Prisutnima će se obratiti i otvoriti izložbu: Nj.E. Nicola Minasi, ambasador Italije u BiH, Zlatko Serdarević, kustos izložbe i Enisa Bukvić, kustosica izložbe.

 

Izložba će biti otvorena u četvrtak, 18. maja, s početkom u 18:00 sati u prostorijama EU info centra (Skrenderija 3a) u Sarajevu. 

 

Predrag Metvejević, bosanskohercegovački pisac, jedan od najpoznatijih publicista u jugoistočnoj Evropi, rođen je u Mostaru 7. oktobra 1932. godine i preminuo u Zagrebu, 2. februara 2017. Hrvatski i talijanski državljanin, član Akademije nauka i umjetnosti BiH od 2002. godine. Jedno od najpoznatijih njegovih djela "Mediteranski brevijar" prevedeno je na 23 jezika.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI