tuga nakon tragedije

Mostar tuguje za stradalima u avionskoj nesreći: Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica

Hronika 15.05.17, 21:56h

Mostar tuguje za stradalima u avionskoj nesreći: Stari most u mraku sa pet simboličnih zvjezdica
Zbog tragične avionske nesreće u kojoj je protekle subote smrtno stradalo pet osoba od kojih je troje djece, čitav Mostar tuguje

 

Zbog tragične avionske nesreće u kojoj je protekle subote smrtno stradalo pet osoba od kojih je troje djece, čitav Mostar tuguje. Večeras i ”nebo plače”, a Stari most je u mraku na kojem je u znak odavanja počasti i solidarnosti tragično preminulima simbolično instalirano pet zvjezdica, javlja Anadolu Agency (AA).

 

"Na ovaj način želimo izraziti žaljenje za naglo i tragično ugašenim životima i uputiti poruke solidarnosti obiteljima koje su pogođene tragičnom boli", ističu iz Centra za Mir Mostar.

 

"Tuga je u gradu, tuga je u srcima građana i građanki Mostara", "Neka počivaju u miru", "Teško je naći riječi utjehe", "Neka obiteljima Bog da snage da ovo prežive", neke su od riječi građana Mostara koje se stalno ponavljaju, komentirajući kako je današnja kiša u gradu na Neretvi, ništa nego ”plač neba”.

 

"I nebo mostarsko danas plače", "Ovo je jedna od najvećih zrakoplovnih nesreća u BiH", čulo se danas u više navrata. 


Izrazi sućuti obiteljima stižu sa svih razina vlasti, a Grad Mostar i HNK, za sutra, na dan komemoracije i ukopa, su proglasili Dan Žalosti.

 

/AA/mr/

BLIN
KOMENTARI