Interesantni sadržaji

Predstavljen bogat program manifestacije 'JA BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu'

Kultura 15.05.17, 14:22h

Predstavljen bogat program manifestacije 'JA BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu'
Posljednje večeri manifestacije, 19. maja, bit će prikazan film "S one strane" reditelja Zrinka Ogreste u kinu Meeting point i odigrana predstava "Demokratija" Zijaha Sokolovića u SARTR-u

 

Manifestacija "JA BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017" bit će svečano otvorena večeras izložbom radova kipara Krešimira Katušića u Galeriji Akademije likovnih umjetnosti (ALU) Sarajevo, a uslijedit će bogat i raznovrsan program, najavljeno je na pres-konferenciji danas u Sarajevu.

 

Predsjednik Udruge "JA BiH" iz Zagreba koja osmu godinu zaredom organizuje manifestaciju Ismet Efendić naglasio je da će biti upriličena revija filmova "Novi hrvatski film", koju će večeras započeti "Ustav Republike Hrvatske" reditelja Rajka Grlića, te brojne izložbe, koncerti, predstave i gastro predstavljanje Zagreba.

 

Grlić je rekao da podnaslov njegovog filma glasi "Ljubavna priča o mržnji" i da prikazuje vrlo slične, ako ne i iste probleme s kojim se susreću ljudi u Bosni i Hercegovini. 

 

Drugog dana manifestacije bit će održan "Zagrebački teferič" na kojem će gost biti pjesnik Enes Kišević, a moderator poznata hrvatska voditeljica Danijela Trbović.

 

U srijedu, 17. maja, u kinu Meeting point bit će prikazan film "Trampolin" autorice Katarine Zrinke Matijević, a narednog dana dokumentarni film "Generacija 68" Nenada Puhovskog u kinu Meeting point i rok koncert "Tihomir Pop Asanović i mlade snage" u klubu Monument.

 

Posljednje večeri manifestacije, 19. maja, bit će prikazan film "S one strane" reditelja Zrinka Ogreste u kinu Meeting point i odigrana predstava "Demokratija" Zijaha Sokolovića u SARTR-u, a "JA BiH... Pet dana Zagreba u Sarajevu 2017" bit će zatvoreno koncertom Zdenke Kovačiček u klubu Monument.

 

Ulaz na sve programe je slobodan.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI