Povodom Eurosonga bez Bosne i Hercegovine

Deen otvorio dušu: Vi sitni i zlobni, nećete od kafane dalje... Za Vas takve i to je premija! Vrijeme i karma će odraditi svoje!

Showbizz 09.05.17, 23:04h

Deen otvorio dušu: Vi sitni i zlobni, nećete od kafane dalje... Za Vas takve i to je premija! Vrijeme i karma će odraditi svoje!
Bosne i Hercegovine ove godine na Eurosongu nema. Tim povodom na svom FB profilu oglasio se prošlogodišnji bh. predstavnik Fuad Backović Deen i ovdašnjoj javnosti poslao sljedeću poruku

 

Nakon dvije polufinalne večeri, večeras i u četvrtak, u subotu, 13. maja, održat će se 62. izdanje Eurosonga, u kome će se takmičiti predstavnici 42 države. 


Bosne i Hercegovine ove godine na tom takmičenju nema. Tim povodom na svom FB profilu oglasio se prošlogodišnji bh. predstavnik Fuad Backović Deen i ovdašnjoj javnosti poslao sljedeću poruku:


Ponosan i sretan što sam dva puta bio predstavnik BiH i BHRT na ovom prestižnom i najvećem, sada već svjetskom muzičkom takmičenju, svojevrsnoj muzičkoj olimpijadi. Ova grandiozna muzička manifestacija je "trivijalna, amaterska i kich" samo onima koji nikada nisu i sigurno, nikada neće stupiti na ovu impozantnu scenu i pred ovu sjajnu publiku, a činili su sve prošle godine kako bi onemogućili naš odlazak...


Mi smo ipak otišli i ostavili i srce i dušu za BiH, a Vi sitni i zlobni, nećete od kafane dalje sigurno, jer za Vas takve je i to premija! Vrijeme i karma će odraditi svoje. Kada smo prihvatili projekt, nismo ni sanjali da će zapravo naša pobjeda biti sam odlazak u Stockholm sa toliko težine i prepreka koje smo morali proći noseći se sa katastrofalnim ljudskim odnosima, taštinom, amaterizmom i diletantskim pristupom mnogih!


Čast izuzecima. Veliko HVALA prijateljima projekta, nekolicini sponzora te medijima i divnoj publici, koji su stali uz nas i uz čiju pomoć smo uspjeli predstaviti BiH. Nas par je dokazalo da je itekako moguće otići na ESC, ako se zaista želi otići, i predano raditi na ovom izuzetno teškom i kompleksnom TV formatu. 


Moje lično hvala produkciji "Tempo", Almiru Ajanoviću (autoru i producentu pjesme "Ljubav je") te mojoj prijateljici i kolegici, Dalal Midhat, što su me pozvali da budem dio jedne predivne priče, jer bez obzira na sve poteškoće, ostale su samo najljepše uspomene!


Bila je čast i privilegija dijeliti ovaj stage sa mojim dragim prijateljima. Nije mala stvar pjevati pred 500 miliona ljudi kada znate da je mnogima domet 30-tak pijanih gostiju, koji jedino u takvom stanju mogu da podnesu arlaukanje koje dolazi sa male improvizirane bine.


BHRT-u najiskrenije želim da stane na svoje noge, oformi tim istinskih profesionalaca i entuzijasta, te se na velika vrata vrati na ovo takmičenje i u jednoj od narednih godina obezbijedi prvu pobjedu naše drage države! Mi to sigurno možemo, ali jedino udruženi a ne jedni protiv drugih!


"Ljubav je" će ostati upamćena kao oficijelno najveća prošlogodisnja ESC nepravda, sudeći po nedavnom statementu svih ESC poštovalaca na jednom od najpoznatijih ESC portala. Ana Rucner, Jala Brat, Dalal Midhat, Negra Čičić, Zorana Guja i moja malenkost, ponosim se našom profesionalnošću!

 

P.S. Veliko HVALA Mariji Šerifović, Jeleni Karleuši, Nini Badrić i Michael Becku za beskrajnu podršku koju ste nam pružali, poručio je Deen.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

***************************************

Pogledajte bonus VIDEO - Sudo i romantika!

 

 

BLIN
KOMENTARI