JEDINA ŠANSA NOVA TRANSPLANTACIJA

Životna bitka poznatog bh. novinara Mime Šahinpašića: Hitno primljen u bolnicu... Nakon 17 godina, bubreg ponovo otkazao!

Hronika 09.05.17, 22:41h

Životna bitka poznatog bh. novinara Mime Šahinpašića:  Hitno primljen u bolnicu... Nakon 17 godina, bubreg ponovo otkazao!
Nažalost, poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega

 

Kako se saznaje od predsjednika OTVORENE MREŽE Almira Čehajića – Batka koji je bio u posjeti kod Mime Šahinpašića na UKCS-u, na odjelu nefrologije, zdravstveno stanje Mime Šahinpašića, novinara i prijatelja ove kuće, je veoma teško, javlja portal Udrumuški.ba


Naime, nakon transplantacije bubrega koja je obavljena skoro prije 17 godina, Mimi je iznenada prestala funkcija transplantiranog bubrega. Sa veoma velikim vrijednostima uree i kreatinina je hitno smješten u bolnicu.


Prema za sada dostupnim informacijama, funkcija transplantiranog bubrega je totalno prestala. Kako je za Udrimuški.ba rekao Almir Čehajić, na UKCS-u na odjelu nefrologije poduzete su sve potrebne mjere i Mimi je ponovno uspostavljena funkcija bubrega dijaliznim putem.

 

Poslije nekoliko obavljenih dijaliza Mimo se osjeća malo bolje. Nažalost, poslije silne borbe za život i transplantacije od prije skoro 17 godina, njegova jedina mogućnost je retransplantacija bubrega.

 

Bosanci i Hercegovci, dragi sugrađani i svi dobri ljudi, uključimo se svi da ponovo spasemo Mimi život.

 

Da biste pomogli Mimi nazovite sa bilo kojeg od tri operatera na 1330 i 1350 i na taj način donirajte 2 KM. Cilj je sakupiti 100.000 KM.

 

Također, uplate se mogu izvršiti putem sljedećih računa: 

 

uplate-mimo-sahinpasic

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto:Udrumuški.ba)

BLIN
KOMENTARI