Foto i video / Show u Bosanskom kulturnom centru

Domaći scenski spektakl stiže u Tuzlu: 'Cabaret: Za pravu ljubav nema granica' pred publikom 13. maja

Kultura 08.05.17, 18:29h

''Cabaret: Za pravu ljubav nema granica'' premijerno je izvedena u februaru ove godine na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopćeno je danas iz BKC-a Tuzla

 

Predstava mjuzikl "Cabaret: Za pravu ljubav nema granica", urađena u produkciji nezavisne trupe Belarte i režiji Jasmina Durakovića, bit će odigrana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli u subotu, 13. maja.

 

Komad je nastao po motivima kultnog američkog filma "Cabaret" iz 1973. godine, a publiku žanrom mjuzikla vodi u svijet berlinskog noćnog kluba "Kit Kat", prikazujući paralelno i vrijeme rađanja fašizma u njemačkom društvu.

 

Šta o predstavi kažu njeni akteri, a šta gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović, pogledajte u prilogu RTV 7 Tuzla...

 

 

Radnja prati glavnog junaka, britanskog mladog pisca koji dolazi u Berlin u želji da zaradi dajući časove engleskog jezika. Sobu pronalazi u zgradi gdje je smješten klub "Kit Kat", te njegov boravak tu pokreće niz dešavanja, poznanstava i ljubavi.

 

Uloge su ostvarili Amina Hamzić, Elmir Krivalić, Aida Čorbadžić, Edhem Husić, Vanesa Glođo, Mirza Salihović, Saša Dukić, Zlatan Školjić, Selma Šrbo Anautović, Ileš Bečei, Branko Sarić i Aida Mujčinović- Palinić.

 

U ulozi kit-kat dama našle su se Amina Hamzić, Zulejha Kečo, Chiara Licata, Nikolina Petković, Mija Šego, Edina Kordić, Ena Prutina, Matea Mavrak, Iman Aljović, Iman Fagin i Amina Sulejmanagić.

 

"Cabaret: Za pravu ljubav nema granica" premijerno je izvedena u februaru ove godine na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, saopćeno je danas iz BKC-a Tuzla.

 

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI