FOTO/ Predsjednički izbori u Francuskoj

Do 17 sati izlaznost manja nego u prvom krugu, belgijski mediji objavili da Macron sigurno pobjeđuje

Front 07.05.17, 18:20h

Do 17 sati izlaznost manja nego u prvom krugu, belgijski mediji objavili da Macron sigurno pobjeđuje
List Le Soir se, kako navodi Reuters, poziva na neovisna istraživanja tvrdeći da će Macron ubjedljivo pobijediti Marine Le Pen. Istovremeno, belgijska država televizija tvrdi da će pobjeda, a na osnovu izlaznih anketa, biti i veća te da će Marcon osvojiti i do 64 posto glasova

 

Drugi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj se bliži kraju. Prema posljednjim informacijama do 17 sati glasalo je manje birača nego u prvom krugu, i značajno manje nego na izborima 2012. godine.

 

Naime, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova, do 17 sati glasalo je 65,3 posto birača, što je znatno manje nego u istom periodu u prvom krugu, kada je glasalo više od 69 posto.

 

emmanuel-macron

 

Također, prije pet godina do 17 sati je glasalo više od 70 posto birača.

 

marine-le-pen-izbori

 

U drugom krugu izbora natječu se Emmanuel Macron, kanididat centra i Marine Le Pen, kandidatkinja radikalne desnice.

 

Belgijski mediji: Macron sigurno pobjeđuje na izborima

 

Mediji u Belgiji su objavili da će prema izlaznim anketama na predsjedničkim izborima u Francuskoj pobijediti Emmanuel Macron i to s oko 60 posto glasova.

 

List Le Soir se, kako navodi Reuters, poziva na neovisna istraživanja tvrdeći da će Macron ubjedljivo pobijediti Marine Le Pen. Istovremeno, belgijska država televizija tvrdi da će pobjeda, a na osnovu izlaznih anketa, biti i veća te da će Marcon osvojiti i do 64 posto glasova.

 

U drugom krugu predsjedničkih izbora natječu se Emmanuel Macron, kanididat centra i Marine Le Pen, kandidatkinja radikalne desnice.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI