Iz bolnice potvrdili

Povrijeđeni navijač FK Sarajevo zadobio teške tjelesne povrede

Sport 06.05.17, 12:39h

Povrijeđeni navijač FK Sarajevo zadobio teške tjelesne povrede
Povrijeđenom navijaču je također i FK Sarajevo zaželio što brži oporavak

 

Sinoć je na utakmici između Sarajeva i Slobode došlo do povrede jednog navijača kada mu je pod nogom eksplodirao topovski udar.

 

Navijač čiji identitet još nije poznat je hitno hospitalizovan u Hitnoj pomoći te je potom prebačen na Opću bolnicu "Abdulah Nakaš" u Sarajevu gdje je zadržan na odjeljenju Ortopedije.

 

"Navijač je zadobio teške tjelesne povrede. Trenutno je u stabilnom stanju. Nije poznato kada će biti pušten iz bolnice", rekao je dežurni doktor na odjeljenju Ortopedije.

 

povrijedjeni-navijac-sarajevo

 

Inače, u incidentu je povrijeđen još jedan navijač koji je zadobio lakše tjelesne povrede od posljedica detonacije te nije bilo potrebe za zadržavanjem na liječenju.

 

Povrijeđenom navijaču je također i FK Sarajevo zaželio što brži oporavak:

 

"Nažalost, naš navijač je zadobio tjelesne povrede na današnjoj utakmici na Koševu, zbog pirotehničkih sredstava. Predstavnici kluba uputili su se ka Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" odmah nakon što se desila nesreća, kako bi pružili potrebnu pomoć i podršku našem navijaču, kojem kolektiv FK Sarajevo želi uspješan i brz oporavak", saopćeno je ranije.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI