ŠTA PIŠE U OBAVJEŠTENJU IZ ZETRE

Aca Lukas nakon otkazivanja koncerta u Sarajevu: Trebali smo oboriti rekord, za nas je ovo nepovratna finansijska šteta

Showbizz 05.05.17, 23:29h

Aca Lukas nakon otkazivanja koncerta u Sarajevu: Trebali smo oboriti rekord, za nas je ovo nepovratna finansijska šteta
Ni Aca Lukas, a niti mi kao njegov organizacioni tim nismo željeli da dođe do promjene datuma održavanja ovog koncerta... Svi faktori za to su bili ispunjeni, a pretprodaja ulaznica nagovještavala je „obaranje rekorda posjećenosti Zetre“, navodi se u saopštenju

 

Povodom otkazivanja koncerta Ace Lukasa u Sarajevu, koji se trebao održati 6. maja u okviru regionalne turneje "Najveća žurka na Balkanu", iz organizacionog tima popularnog pjevača stiglo je dodatno objašnjenje, u kome se navodi sljedeće: 
    

Nakon objave informacije o prolongiranju koncerta Ace Lukasa u Zetri za 16. septembar 2017. godine,  mi kao organizatori ovog događaja, a nakon natpisa na nekim portalima, dužni smo dati dodatna pojašnjenja o situaciji u koju smo dovedeni.


Ni Aca Lukas, a niti mi kao njegov organizacioni tim nismo željeli da dođe do promjene datuma održavanja ovog koncerta. Želja nam je bila da sutra publika u Zetri uživa kao što je uživala sedam dana radnije u beogradskoj Areni i kao što će za sedam dana uživati u Areni Zagreb. 


Svi faktori za to su bili ispunjeni, a pretprodaja ulaznica nagovještavala je „obaranje rekorda posjećenosti Zetre“, međutim od strane Uprave ove dvorane obaviješteni smo da su zabranjena sva javna okupljanja u ovoj dvorani zbog problema na protupožarnom sistemu (u prilogu vam dostavljamo faksimil ovoga obavještenja).

 

zetra-obavjestenje


Kako nam je sigurnost posjetilaca na prvom mjestu, postupili smo jedino ispravno, a to je da odredimo drugi datum kada će se i održati ovaj koncert, a imamo uvjeravanja od strane Uprave Zetre da će do tada svi ovi problemi biti riješeni.  


Prolongiranje koncerta, nama je, kao organizatorima, prouzročilo nepovratnu štetu kako finansijsku, tako i u svakom drugom smislu, ali sve je to nevažno kada je bezbjednost publike, koja je trebala prisustvovati tom koncertu, u pitanju. 


Još jednom upućujemo naše iskreno željenje zbog svega što se dogodilo, ali isto tako iskreno se i radujemo skorom druženju sa publikom na „Najvećoj žurci na Balkanu“ 16. septembra 2017. godine u Zetri, zajedno sa Acom Lukasom i Folk House Bandom, navodi se u saopštenju.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI